kos
Volledig scherm
© kos

Pester (14) schopt en slaat klasgenote aan tramhalte

Na de tragische dood van een 13-jarige scholier die zelfmoord pleegde na pesterijen, duikt opnieuw een pestfilmpje op. Deze keer gaat het om een 14-jarig meisje uit Deurne (Antwerpen) dat haar klasgenote eerst enkele klappen geeft en daarna verschillende keren trapt. Het incident gebeurt aan de tramhalte voor school terwijl scholieren en ook volwassenen toekijken. Een ander schoolmeisje filmde het gewelddadige incident en plaatste het filmpje op Facebook.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. School stelde ouders van Lars gerust over pesterijen: "Zichzelf iets aandoen? Zo ver zou het niet komen"
  Vlamertinge

  School stelde ouders van Lars gerust over pesterijen: "Zichzelf iets aandoen? Zo ver zou het niet komen"

  "Een guitige en vrolijke jongen." Zo wordt Lars Declercq (13) door dichte kennissen omschreven. Maar na de zoveelste pesterij op school heeft de jongen uit Vlamertinge een einde gemaakt aan zijn leven. Omdat zijn ouders weet hadden van het pestprobleem, hadden ze de school eerder al gecontacteerd, maar "tot een ernstig gesprek met de directie is het nooit gekomen." CLB Poperinge zegt in een reactie: "De laatste maanden kregen we geen signalen binnen in verband met de jongen uit Vlamertinge."