Voormalig Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) en huidig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), vroeger bevoegd voor Energie.
Volledig scherm
Voormalig Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) en huidig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), vroeger bevoegd voor Energie. © Belga

Persoonlijke dagvaarding tegen Tommelein en Peeters in zaak rond terugdraaiende tellers ingetrokken

De persoonlijke dagvaarding tegen voormalig minister Bart Tommelein en huidig minister Lydia Peeters in de zaak van de terugdraaiende tellers voor mensen met zonnepanelen, is ingetrokken. Dat laten de twee Open Vld’ers weten. 

125 reacties

 • jos duriau

  4 maanden geleden
  Dat wist iedereen toch vooraf , die mogen de mensen beliegen en bedriegen zonder gestraft te worden.
 • Willy Bogaert

  4 maanden geleden
  Goed gepeeld onder ons . Er zijn geen eerlijke politiekers meer
 • Jan Van Rompaey

  4 maanden geleden
  Ze worden weeral uit de weg gezet, zo ontlopen ze een straf.
 • luc meeus

  4 maanden geleden
  Iedereen is vrij beide 'politiekers' te dagvaarden. Waar wachten we op?
 • Leo Legrelle

  4 maanden geleden
  We zijn wel goed om te investeren in zonnepanelen. Vervolgens de opgewekte energie op het net te gooien tegen betaling. Diezelfde energie terug binnen te halen tegen dubbele prijs. Geen terugdraaiende tellers meer. Onze energie wordt via het net doorverkocht aan hogere prijzen. 3 x winst voor de staat en de intercommunale. En dan willen ze nog EV's en thuisbatterijen door onze strot rammen, sorry, al dat geld heb ik niet meer. Moet ik nog verder gaan zakkenvullers. Wanneer krijgen wij nu iets?
 1. Ignace (54) woont graag in het groene én betaalbare Wallonië: "Vijf jaar geleden tikte ik mijn huis met twee slaapkamers op de kop voor 150.000 euro”
  PREMIUM

  Ignace (54) woont graag in het groene én betaalbare Wallonië: "Vijf jaar geleden tikte ik mijn huis met twee slaapka­mers op de kop voor 150.000 euro”

  Mocht je een gouden hart kunnen verzilveren, dan was Ignace Cloquet een welgesteld man. De afgelopen maanden heeft de taaldocent zich ingezet voor de slachtoffers van de waterramp in Wallonië. Helaas weet hij zelf ook hoe het voelt om de eindjes maar net aan elkaar te kunnen knopen. “Door mijn scheiding, mijn medische voorgeschiedenis en mijn vrijgevigheid heb ik amper een financiële buffer opgebouwd”, zegt hij. Voor ons maakt Ignace de rekening op.