Paspoortcontrole bij de politie op Brussels South Charleroi Airport. (archieffoto juli 2021)
Volledig scherm
Paspoortcontrole bij de politie op Brussels South Charleroi Airport. (archieffoto juli 2021) © BELGA

Personeel luchthaven Charleroi houdt werkonderbrekingen, vliegverkeer mogelijk verstoord

Op de luchthaven van Charleroi vonden er deze namiddag werkonderbrekingen plaats tussen 13 en 15 uur. De werknemers klagen met de actie “de onaanvaardbare verslechtering van de arbeidsomstandigheden” aan. De volgende stap is een staking. De directie liet vanavond weten dat morgen een ondernemingsraad gepland is op de luchthaven, om meer duidelijkheid te geven over de situatie van de luchthaven.

5 reacties

 • Alexa Grieken

  1 week geleden
  Ze hebben gelijk. Directie is zeer onnozel bezig en speelt met de mensen hun voeten met die tijdelijke werkloosheid en meer. Mensen gaan de komende jaren nog dankbaar zijn dat we vakbonden hebben want het gaat enkel erger worden.
 • marc rooms

  3 weken geleden
  allez daar gaan we weer i Of het is de security, de douane, de grenspolitie, de bagage mensen, de vluchtleiding ...; en zoals altijd reiziger is natuurlijk weer de dupe.
 • pascal Vanderlinden

  4 weken geleden
  @Willem. Mensen zoals jij zorgen ervoor dat je als werknemer steeds flexibeler en voor minder moet gaan werken ! Vakbonden zijn er gekomen om mensen op gebied van werken te beschermen en de bazen geen carte blanche te geven. Dan over uw economie , hoe meer een arbeider verdiend en hoe meer vrije tijd deze heeft des te betere economie ! Of moeten we op alles ja knikken volgens u ?
 • peter maas

  4 weken geleden
  @Willem,wat ben je met een goed draaiende economie als je als arbeider minder en minder overhoud?
 • willem sliggers

  4 weken geleden
  Heel goed van alweer de vakbond ! Werkonderbreking en eventueel een staking . Ze zijn wakker geworden en daar zijn de weer. Goed voor Belgie en onze economie !
 1. Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
  Antwerpen

  Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

  “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.