Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ROBIN UTRECHT

Personeel in de ouderenzorg slaakt noodkreet: “Deze marathon duurt al meer dan 21 maanden, zonder eindpunt in zicht”

Het water staat het personeel in de ouderenzorg aan de lippen, zo waarschuwt de Federatie van Zorgkundigen (BEFEZO). Enerzijds is er sprake van een hardnekkig personeelstekort, anderzijds eist de coronacrisis zijn tol. “De omstandigheden worden steeds moeilijker en er is geen eindpunt in zicht”, schrijft Paul Cappelier, de voorzitter van BEFEZO.

 1. INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorg­groep Korian: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

  Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.
 1. INTERVIEW. Zaki: “Hoog tijd dat senioren hun zeg krijgen over hoe we hun leven in woonzorgcentra kunnen verbeteren”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zaki: “Hoog tijd dat senioren hun zeg krijgen over hoe we hun leven in woonzorg­cen­tra kunnen verbeteren”

  Radio- en televisiefiguur Zaki (76) slaakt een noodkreet in naam van zijn generatie, de babyboomers. Hij vindt het godgeklaagd dat senioren, toch het zwaarst getroffen door de coronacrisis, amper gehoord worden omtrent de kwaliteit van onze woonzorgcentra. Daar heerst volgens Zaki al te vaak een doodse stilte en hij acht de tijd rijp voor een debat. Want de bejaarden van morgen zijn niet van gisteren. “Humor en rock-’n-roll moet er zijn, geen verzorger die zegt ‘Zakietje, gaat ge uw boterhammetje opeten?’”