Het personeel van De Kempen legde gisteren het werk neer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het personeel van De Kempen legde gisteren het werk neer. © Vanderveken

Personeel gesloten jeugdinstelling staakt: "Misbruikte meisjes zet je niet bij jongens van wie ze bang moeten zijn"

Minderjarige daders en slachtoffers van seksueel misbruik samen in een gesloten jeugdinstelling: dat is anno 2018 realiteit in de Molse gemeenschapsinstelling De Kempen. Zo goed als het voltallige personeel ging gisteren in staking.

8 reacties

 • Lilianne Van Neylen

  4 jaar geleden
  Die dat beslist heeft moet wel een geesteszieke zijn! En dat in tijden van Metoo. Compleet geschift. Blijven staken tot er een oplossing is, daar dient het staken nu eens voor zie!
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Er was hier al onrust over voordat de meisjes er waren. Het personeel heeft meer dan gelijk. Het is niet goed voor die meisjes. Bovendien gieren de hormonen er bij die pubers uit. Dit is zo'n typisch geval van besluiten vanwege besparingen zonder rekening te houden met de gevolgen die zelfs een idioot kan voorspellen. Net zoals bij dat zestienjarig meisje die ze destijds in Zuid Amerika "per ongeluk" in een mannengevangenis geplaatst hadden. Dat laatste is geen zever.
 • Martine Rochtus

  4 jaar geleden
  Volgens de politici kennen zun er meer van dan de mensen die er alle dagen mee werken ...goed voorbeeld hoe ze vanuit hun ivoren toren eens gaan zeggen hoe wij het moeten doen !
 • Roland Louf

  4 jaar geleden
  Giwdul Reobv?HLN overtreed weer hun eigen regels en manipuleert er continu op los = mijn abonnement verlopen en het is stop dank voor de 25 jaar sensatie en manipulatie en toch zal dit eens u zuur opbreken groet
 • Walter Van Criekinge

  4 jaar geleden
  Zoals bij de cipiers, meer personeel en meer gebouwen. Allemaal mooi en wel maar vanwaar moet het extra geld komen? Dus maar wat meer belastingen invoeren om aan hun wensen te voldoen.
 1. Nieuwe studie: virus circuleert harder op werkvloer dan in de algemene samenleving, scholen blijven belangrijke plaats van besmetting

  Nieuwe studie: virus circuleert harder op werkvloer dan in de algemene samenle­ving, scholen blijven belangrij­ke plaats van besmetting

  Het coronavirus circuleert harder op de werkvloer dan in de samenleving in het algemeen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KULeuven en Idewe, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, waarover L'Echo dinsdag bericht. De onderzoekers baseerden zich voor hun conclusies op gegevens van de RSZ en de centra voor contact tracing. De scholen blijven voorlopig wel nog altijd gelden als een van de belangrijkste plaatsen waar het virus circuleert.
 2. Politie gaat ver om stakend ziekenhuispersoneel op te vorderen: “Collega ‘s nachts vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”
  Play

  Politie gaat ver om stakend ziekenhuis­per­so­neel op te vorderen: “Collega ‘s nachts vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”

  In Franstalig België staat vandaag een staking in de zorgsector op het programma. Heel wat verpleegsters zullen het werk neerleggen, met de nodige zenuwachtigheid in de ziekenhuizen tot gevolg. Enkele directies vorderen daarom uit voorzorg hun personeel op. En in sommige gevallen komt daar zelfs politie bij te pas, weet RTL. “Een collega van ons werd ‘s nachts tot vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”, klinkt het.
 1. Komt er een nieuwe golf door omikron? Kan je twee keer besmet raken? Prof. Herman Goossens beantwoordt al jouw vragen bij HLN LIVE
  Play

  Komt er een nieuwe golf door omikron? Kan je twee keer besmet raken? Prof. Herman Goossens beant­woordt al jouw vragen bij HLN LIVE

  Voorlopig zijn er 18 bevestigde gevallen in ons land van personen die besmet bleken met de omikronvariant van het coronavirus. Maar hoe snel zal omikron zich verspreiden in ons land? Zal het voor een nieuwe golf zorgen? En kan je twee keer op korte termijn besmet raken met die nieuwe variant? U stuurde via hln.be meer dan 200 vragen in over omikron. Microbioloog Herman Goossens (UZ Antwerpen) beantwoordt die vragen bij HLN LIVE. Bekijk de antwoorden van de professor hieronder.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.