.
Volledig scherm
. © Toon Royackers

PER PROVINCIE: zo hard werd uw regio getroffen door de storm

Storm raast over het landDe aangekondigde storm heeft lelijk huisgehouden in grote delen van het land. Een overzicht per provincie, dat we in de loop van de dag en avond verder aanvullen.

11 reacties

 • Paul Stausens

  5 jaar geleden
  Wat ik niet begrijp is dat in Ekeren een bovengrondse gasleiding midden van hoge bomen kan staan. Nooit géén veiligheidsstudie gedaan zeker? Dat belooft voor Tommelein die effe alle kerncentrales gaat sluiten en effe gascentrales gaat kopen bij de Gamma (die kunnen sneller leveren). Met of zonder bouwvergunning?
 • Freddy De Wulf

  5 jaar geleden
  Dat een school gebouwd is zoals in Meeuwen Gruitrode is gewoon een schande. Al goed dat de kinderen tijdig geëvacueerd waren, anders waren er nog menselijke drama's gebeurd. Heb gisteren het NOS-journaal gevolgd, daar was de storm nog veel heviger en is de schade - ook de menselijke - veel erger.
 • Julien De Kerpel

  5 jaar geleden
  Kippenhok waarschijnlijk ? Een paar goedkope plaatjes op een muur van 1 facadesteentje dik geplakt ? ( en dan nog bespaard op de col ? )
 • Roos Desreveaux

  5 jaar geleden
  in brugge is er volgens mij weinig schade, zelf heb ik niks meegemaakt, maar al het lawaai van de storm, regen die als bollen op het dak kletterde en het hevige onweer, voor de eerste keer was ik wel wat bang, hoe komt het eigenlijk dat wij hier in belgie toch meer stormen hebben dan enkele jaren geleden?zeker ook te maken met de klimaatverandering?
 • j hm

  5 jaar geleden
  Wat wordt hier een beetje storm toch vlug voorgesteld als een ramp..Als je daar beelden mee vergelijkt van de jaarlijkse reeks tornado's in Amerika dan is dit hier maar klein bier!
 1. Storm hield lelijk huis: dode in Waals-Brabant, dak van school vliegt weg, zwaargewonde in Antwerpen, voetbalkantine weggewaaid

  Storm hield lelijk huis: dode in Waals-Bra­bant, dak van school vliegt weg, zwaargewon­de in Antwerpen, voetbalkan­ti­ne weggewaaid

  De aangekondigde storm heeft lelijk huis gehouden in grote delen van het land. In Waals-Brabant is een vrouw om het leven gekomen toen een boom op haar auto viel, in Antwerpen raakte een vrouw zwaargewond door een terrasmeubel. Er vielen ook verschillende lichtgewonden en er is heel wat materiële schade. Aan de luchthaven van Deurne (Antwerpen) is een windstoot van 119 km per uur gemeten, de hoogste windstoot van het land. Vanaf 15.00 uur nam de storm in kracht af. In Nederland was in zes dichtbevolkte provincies een tijdlang code rood van kracht. Er werden windstoten van meer dan 140 km/u waargenomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
 1. Javier* getuigt over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”
  PREMIUM
  17

  Javier* getuigt over superdrugs­kar­tel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”

  Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij “een pistool kreeg en de straat op moest”, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar ons land. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in ons land hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4.000 dollar betalen voor een dode agent.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.