PS-voorzitter Elio Di Rupo.
Volledig scherm
PS-voorzitter Elio Di Rupo. © UNKNOWN

Peiling: PS krimpt en N-VA wint

UpdateAls er volgende zondag verkiezingen zouden georganiseerd worden, zou de PS 33,3 procent halen. Dat is 4,5 procent minder dan bij de federale verkiezingen van 13 juni 2010. N-VA, de grote verkiezingsoverwinnaar aan Vlaamse kant, zou daarentegen nog 4,9 procent groeien en uitkomen op 33 procent. Elio Di Rupo en Bart De Wever blijven de populairste politici. Dat blijkt uit de driemaandelijkse peiling van La Libre Belgique en RTL-TVi.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Vergadering Beke met Di Rupo en De Wever afgelast

  Vergade­ring Beke met Di Rupo en De Wever afgelast

  Terwijl er nog steeds pogingen worden ondernomen om een nieuwe regering te vormen, herhaalde MR-voorzitter Charles Michel vandaag dat zijn partij "beschikbaar is en constructief blijft". Het zijn evenwel N-VA en PS die meer dan ooit aan zet zijn, voegde Michel er aan toe. Hij preciseerde dat zijn partij bereid is "diegenen te helpen die aan zet zijn". Intussen werd een vergadering van Wouter Beke met Elio Di Rupo en Bart De Wever afgelast.