Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Peeters wil discriminatie op arbeidsmarkt tegengaan met 'mystery calls'

CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters pleit voor zogenaamde mystery calls om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Coalitiepartner N-VA toonde zich in het verleden steeds een tegenstander van dergelijke praktijktesten. Unizo reageert bijzonder boos: "Deze Oost-Duitse maatregel passeert niet."

 1. Muyters reageert verrast: "Niks afgesproken over mystery calls"
  Discriminatie

  Muyters reageert verrast: "Niks afgespro­ken over mystery calls"

  Vlaams minister van Werk Philippe Muyters reageert "verrast" op het pleidooi van zijn federale collega Kris Peeters voor 'mystery calls' in de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. "Er loopt momenteel overleg met alle actoren over de discriminatie op de arbeidsmarkt. Daarbij is ook het kabinet-Peeters betrokken. Over mystery calls is daarbij nog niks afgesproken. Dat Peeters nu met dat voorstel komt, is dan ook vreemd", stelt het kabinet-Muyters in een reactie.
 2. Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”
  41

  Experts over uitblijven versoepe­lin­gen: “Dit was enige juiste beslissing”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"