Kris Peeters met Selah Sue, meter van het project "Te Gek!?"
Volledig scherm
Kris Peeters met Selah Sue, meter van het project "Te Gek!?" © PHOTO_NEWS

Peeters wil burn-out en stress op werk aanpakken

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaat psychische problemen zoals stress en burn-out op het werk aanpakken. In zijn toespraak die hij hield naar aanleiding van de uitreiking van het label Zot van Te Gek!?, dinsdag in Maasmechelen, zei Peeters ook dat hij samen met zijn collega Maggie De Block van Volksgezondheid (Open Vld) een programma zal opzetten om mensen die langdurig ziek waren eenvoudiger het werk te laten hervatten.

 1. Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeidsmarkt mee te blussen

  Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeids­markt mee te blussen

  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V)en de VDAB kijken nu ook in de richting van de 270.000 studenten in het hoger onderwijs om de nijpende tekorten op de arbeidsmarkt in te dijken. Studenten kunnen zo niet alleen bedrijven uit de nood helpen, ze versterken ook hun latere kansen op de arbeidsmarkt. “Zo’n studentenjob zorgt uiteraard ook voor dat extra centje dat in elk studentenleven welkom is”, merkt Crevits op.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.