Peeters wijst Rutte (links) erop dat Vlaanderen het afgesloten verdrag wel respecteert.
Volledig scherm
Peeters wijst Rutte (links) erop dat Vlaanderen het afgesloten verdrag wel respecteert. © ANP

Peeters en Rutte oneens over Hedwigepolder

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gelooft niet dat er een alternatief mogelijk is voor het onder water zetten van de Hedwigepolder. Die in Zeeland gevoelige ontpoldering is voorzien in de Scheldeverdragen die Vlaanderen en Nederland sloten en waarin ook de verdieping van de Westerschelde is afgesproken. De nieuwe Nederlandse regering wil nog eens alternatieven onderzoeken.

 1. Premier roept morgen kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes “moeilijk te vermijden”
  Play
  346

  Premier roept morgen kernkabi­net bijeen: bredere mondmasker­plicht in binnenruim­tes “moeilijk te vermijden”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Dat meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs zondag aan Belga. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken. “Federaal hoor ik weinig of geen tegenstanders, en ook binnen de Vlaamse regering is daartegen weinig verzet”, vertelt politiek journalist Hannelore Simoens in VTM Nieuws.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Woonzorgcentra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”
  63

  Woonzorg­cen­tra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  De Vlaamse regering maakt vermoedelijk komende week de weg vrij voor het inzetten van de coronapas in de woonzorgcentra. De zorginstellingen zullen zelf kunnen beslissen of ze gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket. De maatregel zal sowieso enkel gelden voor de bezoekers, voor het zorgpersoneel rekent men op de verplichte vaccinatie die er komt vanuit het federale niveau.