Coronacommissaris Pedro Facon
Volledig scherm
Coronacommissaris Pedro Facon © BELGA

PCR-testen kosten drie miljoen euro per dag in ons land. Coronacommissaris Pedro Facon: “Tijd voor verandering”

Coronacommissaris Pedro Facon vindt dat het tijd wordt om uit te zoeken welke teststrategie de beste is in de strijd tegen Covid-19. Nu besteedt ons land elke dag bijna drie miljoen euro aan PCR-testen. Facon vindt dat we ons moeten afvragen hoe doeltreffend dit is. “Hoog tijd voor verandering”, zegt hij.

41 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  6 maanden geleden
  Zou toch graag die rekenmachines eens zien waar de overheid mee werkt? En eigenlijk best eerst hun prijsafspraken want die bedragen die zij bekendmaken zijn steeds ver buiten proportie. Onlangs nog. 44 MILJOEN gaan ze uitgeven om de website Mypension te verbeteren. En dan zeggen ze dat er geen geld is voor pensioenen.
 • Marc Hayen

  6 maanden geleden
  Dat is dus 90 miljoen euro per maand, ze overwegen een indexsprong dan valt makkelijk te betalen dus is er geen probleem. Nadeel zal zijn dat er uiteindelijk veel gepensioneerden boeltje zullen verkopen en hun pensioen elders uitgeven. Die testen door iedereen zelf laten betalen komt ons goedkoper uit dan een indexsprong dat blijft levenslang een financiële aderlating op het huishoudbudget.
 • Valentijn Jacobs

  6 maanden geleden
  We hebben ons al blauw betaald aan die testen, 8 euro per stuk, kunnen alleen terecht bij de plaatselijke apotheker, of een taxi nemen, waarom krijgen er zovelen een gratis test en wij als zeventigers moeten ze kopen van ons pensioentje, en die Facon wat is dat ? is dat een dokter of een kabinetsmedewerker, is het terug de vriendjes van de vrienden ?
 • Gaston Foubert

  6 maanden geleden
  @Dirk Van Den Bossche, gratis vaccinatie? Gratis bestaat niet, voor die 'vaccins' betalen ook de niet gevaxten. En deze testen zijn volgens de uitvinder ervan voor 97% onbetrouwbaar, weggesmeten geld zoals voor de 'vaccins'.
 • Van helshoecht Lisette

  6 maanden geleden
  Geld kan geen probleem zijn prijs van testen zit al in onze energiefactuur dus niet zeuren mr Facon van heel de crisis heb je er ook niet veel van terecht gebracht
 1. Inval in garage in industriepark van Lokeren loopt helemaal fout: hand van man (36) afgehakt met ijzeren staaf, vier personen gearresteerd
  Play
  Lokeren

  Inval in garage in industrie­park van Lokeren loopt helemaal fout: hand van man (36) afgehakt met ijzeren staaf, vier personen gearres­teerd

  In de Zoomstraat, in het industriepark in Lokeren, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruzie zwaar uit de hand gelopen. Een groep van zo’n 20 personen trok er naar de garage van twee broers om hen te confronteren, waarna één van hen met een scherpe ijzeren staaf kwam aangelopen en uithaalde. Zijn hand werd afgehakt met een ijzeren staaf. Er is ook geschoten.
 2. De laatste wandelaar én de bezemwagen zijn binnen, Dodentocht zit erop: 9.500 finishers, 1.600 opgaves
  Play
  Bornem

  De laatste wandelaar én de bezemwagen zijn binnen, Dodentocht zit erop: 9.500 finishers, 1.600 opgaves

  Sinds 3.00 uur zaterdagochtend komen de deelnemers van 35ste editie van de Dodentocht aan in het centrum van Bornem. De allereersten waren 27 ultralopers. Daarna volgden nog een resem andere lopers. Sinds 6.00 uur kwamen ook de eerste wandelaars aan. Omstreeks 10.00 uur waren er in totaal al 5.621 wandelaars gearriveerd, onder hen ex-profvoetballer Gilles De Bilde (51). Hij kwam om 8.25 uur over de finishlijn.