PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © Photo News

Paul Magnette (PS) schuift idee van basisinkomen voor jongeren naar voren

PS-voorzitter Paul Magnette verdedigt zaterdag in L'Avenir het idee van een basisinkomen voor jongeren van 18 tot 25 jaar. "Ik denk dat dat zinvol is, want op die leeftijd zijn er meer ongelijkheden en die zullen gestalte krijgen in de rest van het leven", aldus Magnette.

79 reacties

 • Ian Vandenbossche

  3 maanden geleden
  Er is al 39 jaar niet genoeg geld om een eerlijk pensioen uit te keren, en dat na 40/45 jaar hard werken en de hoogste afhoudingen van west Europa. Dan zouden de politici nog 25.000 euro willen schenken aan jongeren die nog nooit werkte. 25.000 euro is meer dan het jaarinkomen van de meeste gepensioneerden. Onze afrekening mogen politici verwachten in 2024.
 • Emi Hergersberg

  3 maanden geleden
  Stemmenlokkerij. Leer jongeren liever werken en ook belasting betalen want de stapel melkoeien is op de retour. Met een basisinkomen zullen sommigen toch nooit genoeg hebben ...
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  De discriminatie van bepaalde politieke partijen, de transfers naar Wallonië en het sinterklaas spelen met Vlaams geld is het enige wat belangrijk is voor de PS.
 • jos kenis

  3 maanden geleden
  Uitdelen aan de jongeren en de werkenden laten werken tot aan hun 75ste, dat is de geniale oplossing van populist Paul.
 • Luc Ver Eecke

  3 maanden geleden
  Walen ja , uitdelen en de Vlamingen zullen wel betalen en de oudjes kunnen misschien ook wat langer werken .
 1. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
  ANTWERPEN

  In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

  Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.