PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © Photo News

Paul Magnette (PS) gooit nog wat olie op het vuur: “Btw-verlaging energie pas over 5 à 10 jaar budgetneutraal”

PolitiekDe verlaging van de btw op gas en elektriciteit zal pas binnen vijf of tien jaar gecompenseerd worden door de hervorming van de accijnzen. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette gezegd op de Brusselse nieuwszender BX1.

3 reacties

 • rene Adriaenssens

  2 maanden geleden
  Hij is een van de 7 partijen die niet over index wil praten De index is juist bereken maar fout uitbetaald. Bij 1000 euro inkomen krijgt men 10%=100 Bij 5000 euro inkomen krijgt men 10ù=500 eten deze mensen dan ook x 5 en dus verliezen wij onze koopkracht en dus ook onze job.
 • Frans Vandenweghe

  2 maanden geleden
  En dus is Eva De Bleeker ten onrechte ontslagen.
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  PS, de ondergang van België. Magnette is als een magneet voor Vlaams geld. Die verkwister dient in de gevangenis te zitten.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeersboetes verhogen naarmate je inkomen hoger is?
  214

  DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeers­boe­tes verhogen naarmate je inkomen hoger is?

  Verkeersboetes moeten afhankelijk worden van het loon van de overtreder. Dat vinden de Waalse socialisten. Het normale boetebedrag zou verdrievoudigen voor mensen met een hoog loon als het van de PS afhangt. Wat denk jij? Moeten mensen die een hoger loon hebben, ook hogere verkeersboetes betalen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experten en politici ervan vinden. Presentatoren Sven en Anke van Joe FM vragen de mening van hun luisteraars in deze poll.