Patrick Lefevere.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Lefevere. © Jelle Vermeersch

Patrick Lefevere: “De chirurgen zijn zeven uur bezig geweest. Toen ik wakker werd en onder het laken keek, staken er overal buizen uit m’n lijf”

Patrick Lefevere (68) is een kat met negen levens. De dood zit hem op de hielen, eigenlijk al van toen hij een kind was. Een gat in zijn longen, een mysterieuze darmkwaal en zelfs een tumor in zijn alvleesklier kregen hem niet klein: “De dokters gaven me 7 procent overlevingskans.” In dit interview praat de koersbaas eens niét over de koers, maar over zichzelf. Over zijn vrouwen, over zijn afwezigheid als vader en over zijn vrienden. Of beter: het gebrek daaraan.

26 reacties

 • Patrick Van Londersele

  2 maanden geleden
  Prachtig mens en eerlijk. Zo een minister zouden we nodig gehad hebben.
 • Valentin Valmont

  2 maanden geleden
  Een voorbeeldig aimabele (zaken)man!
 • Eric Duchamps

  2 maanden geleden
  Mensen zoals deze man hebben we nodig aan de top van bedrijven en de regering, spijtig genoeg zitten we opgeschept met ego’s die eerder voor hun postjes en eigen zakken te vullen kiezen … bonussen, premies, onkosten nota’s, inbrengen van kosten op de zaak, extra pensioen …
 • Nancy Haemhouts

  2 maanden geleden
  Respect voor die man. Wat zijn privéleven met vrouwen betreft heeft heeft niemand zaken. Hij is een topper. Eerlijk als je waarheid verteld heb je problemen Baas met hart op juiste plaats En ook klassemener.
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Nu gaat iedereen misschien begrijpen waarom ik hem altijd aanspreek met Mijnheer Lefevere ook al hoeft dit absoluut niet voor hem want verwaand is hij niet. Een doodeerlijke en prachtige mens die nog liever staande sterft dan zich over te geven.