Patrick en zijn vrouw Gudrun
Volledig scherm
Patrick en zijn vrouw Gudrun © VTM NIEUWS

Patrick heeft jongdementie en wil ooit euthanasie: “Laatste fase van de ziekte wil ik niet meemaken”

Patrick De Jaegere is nu 58. Zes jaar geleden kreeg hij de diagnose jongdementie. Hij wist toen meteen wat dat betekent: zijn geest is langzaamaan aan het aftakelen, tot hij onvermijdelijk alle grip verliest op zijn eigen gedachten. Als het zo ver is, wil Patrick euthanasie.

17 reacties

 • Amaury Hellebaut

  1 jaar geleden
  Mijn vader is na 15 jaar dementie op zijn 74 ste eindelijk overleden, was zwaar voor zijn naasten , we hebben wel de rekening dubbel betaald , een super gezonde moeder die alles voor hem deed en nooit alleen weg ging , toen ze plots vertelde dat ze zich niet goed voelde en we van haar op 2 weken tijd afscheid moesten nemen , mijn vader is 2 maand na haar gegaan , mijn moeder was op .... uitgeblust , ik teken ook voor euthanasie, zeker .....
 • gunther Miechielssens

  1 jaar geleden
  Beste Stievie, dit is nu net het probleem. Je mag dat op papier zetten als je gezond bent. Eens de diagnose gesteld moet je er niet meer om vragen. Dan wordt je niet meer bekwaam geacht tot dergelijke beslissing... Takel maar verder af dus. Jammer genoeg.
 • Sabine Verheyen

  1 jaar geleden
  ik heb 5 jaar geleden als toen 44 jarige de diagnose van parkinson gekregen.. begrijp het maar al te goed... daar hoeft niemand zich mee te moeien...
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Mensen die alleenstaand zijn, of kinderen hebben die niet naar je om zien moeten ook de kans krijgen om over hun lichaam te beslissen als ze het zelf niet meer kunnen.
 • Severine C

  1 jaar geleden
  Mijn grootvader, ook dement, heeft niet geleden onder de dementie, wij wel, maar hij niet, hij kon nog lachen, terugdenken aan vroeger.... Op het einde echter, gaf hij te kennen dat hij liever zou sterven, in één van de zeldzame heldere momenten. Hij heeft geluk gehad, maar ik ben zeker dat voor sommige andere euthanasie het beste zou zijn.
 1. Zaakvoerder mondmaskerbedrijf Avrox opgepakt in Cannes
  9

  Zaakvoer­der mondmasker­be­drijf Avrox opgepakt in Cannes

  De zaakvoerder van Avrox, het Luxemburgse bedrijf dat 15 miljoen mondmaskers aan ons land leverde, is gisteren opgepakt in Cannes, meldt de krant Nice-Matin. De zakenman zou in de Zuid-Franse stad gedomicilieerd zijn. Hij zou vandaag nog voorgeleid worden bij het parket-generaal van Aix-en-Provence. Het zou de bedoeling zijn de man over te leveren aan het Belgische gerecht. Het Brusselse parket kon nog geen commentaar kwijt over de arrestatie.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing