Passagiers van TUI-vlucht richting Malaga moeten 9 uur wachten wegens technisch defect, reizigers krijgen vergoeding
Een vlucht van TUI richting Malaga heeft ongeveer 9 uur vertraging opgelopen wegens een technisch defect. De vlucht moest vertrekken vanuit Antwerpen, maar uiteindelijk werd beslist om de passagiers per bus naar Brussel te brengen. Verschillende reizigers getuigen aan onze redactie via 4040 over de urenlange wachttijd. “Passagiers kregen amper info”, luidt het.
Omstreeks 8 uur deze ochtend stond een vlucht van TUI richting Malaga aan de grond in Antwerpen wegens een technisch defect. “Er moesten wisselstukken overgebracht worden vanuit Brussel naar Antwerp Airport, maar dat zorgde voor veel vertraging”, vertelt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI aan onze redactie. Dat technisch defect had natuurlijk gevolgen voor de andere geplande vluchten met het toestel. “De mensen die vanuit Malaga terug naar Antwerpen moesten vliegen, werden op een vlucht richting Brussel gezet. Ze werden van daaruit naar Antwerpen gebracht per bus.”
Bovendien was er naast het technische defect nog een ander probleem, waardoor het toestel niet kon vertrekken. Een van de stewardessen was ziek geworden. “Het toestel mag niet vertrekken in zo’n situatie. Het was niet zo simpel om iemand te vinden die kon inspringen in Antwerpen”, gaat Demeyere verder.
Urenlang wachten
“Uiteindelijk werd beslist om de passagiers niet vanuit Antwerpen maar vanuit Brussel te laten vertrekken met een ander toestel, een Boeing 737. Dergelijke toestellen mogen niet op Antwerp Airport landen of vertrekken, want de banen zijn er te klein. Mensen werden dus op een bus gezet naar Brussel om van daaruit naar Malaga te vliegen. De vlucht was voorzien rond 16.15 uur. In totaal liep de vlucht dus een vertraging van 9 uur op.”
Er stond ook een andere vlucht met datzelfde toestel gepland richting Alicante. “Als één vlucht vertraging heeft, dan heeft dat ook gevolgen voor de andere vluchten met hetzelfde vliegtuig. Er werd beslist om die vlucht naar Alicante ook vanuit Brussel te laten vertrekken. Hier was een vertraging van ongeveer 2,5 uur. De mensen die vanuit Alicante naar Antwerpen moesten, werden eveneens op een vlucht naar Brussel gezet. Ook zij hebben een transfer naar Antwerpen gekregen.”
Getuigenis
Via 4040 lopen verschillende getuigenissen binnen van misnoegde reizigers. “De passagiers voor de vlucht naar Alicante werden op een bus naar Brussel gezet. We hebben een compensatie van 15 euro gekregen. Met wat voor wrakken vliegt TUI eigenlijk? Het luchthavenpersoneel van Antwerpen maakt duidelijk dat dit alledaagse kost is en adviseert ons klacht in te dienen”, schrijft Luc.
Ook een andere reiziger getuigt via 4040 aan onze redactie over de urenlange wachttijd. “Het toestel stond sinds 8 uur deze ochtend aan de grond. Passagiers kregen amper info. We kregen enkel te horen dat er onderdelen van Brussel moesten komen. Om 12 uur werd er dan toch gecommuniceerd dat de vlucht om 14.30 uur zou vertrekken. Die beslissing werd uiteindelijk ongedaan gemaakt, omdat de onderdelen er niet tijdig zouden raken”, luidt het. “Passagiers moesten gewoon wachten. We hebben op de bus een voucher ter waarde van 15 euro gekregen.”
Compensatie
TUI begrijpt dat dit geen pretje is voor de reizigers, die zich hun vakantie wel anders hadden voorgesteld. TUI-woordvoerder Demeyere deelt mee dat alle 107 reizigers op de vlucht naar Malaga een compensatie mogen verwachten na de urenlange vertraging. “Ze krijgen een mailtje waarin we zullen vragen om een bankrekening door te sturen. We zullen hen 400 euro terugbetalen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
3
“Mammoetvlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australische concurrent aanklagen
De veelbesproken mammoetgehaktbal is géén uitvinding van het Australische bedrijf Vow dat er begin deze week mee uitpakte in het Amsterdamse NEMO Science Museum. Dat zegt tenminste het Belgische bedrijf Paleo dat nu overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Vow. “Wij hebben die technologie twee jaar geleden al uitgevonden”, zegt Paleo in een reactie. “Onze technologie claimen als eigen uitvinding is zeer onethisch” -
“Ze zijn ons vergeten”: meer dan anderhalf jaar na overstromingen kampt Verviers nog altijd met kapotte riolen
Op 14 en 15 juli 2021 lieten extreem zware regenval en daaropvolgende overstromingen een spoor van vernieling na in grote delen van Wallonië. Nu, meer dan anderhalf jaar later, zijn de riolen in de Luikse stad Verviers nog steeds niet hersteld. Door een dispuut tussen het stadsbestuur en de openbare watermaatschappij zijn de wegenwerken in de stad stilgelegd, en dat tot groot ongenoegen van de inwoners. -
PREMIUM
RECONSTRUCTIE. Uitzinnige vijftiger met bijl overmeesterd in Roeselare: “Ex kon zich met dochter (11) in badkamer verstoppen, zoon ontsnapte via raam”
Omdat hij de liefdesbreuk van zeven maanden geleden niet kon verkroppen, heeft een man vrijdagavond in de Spoelstraat in Roeselare zijn ex-vriendin en haar kinderen een tijdlang gegijzeld. Een dertigtal mensen werd uit voorzorg uit hun woning geëvacueerd, de politie sloot verschillende straten af. De gijzelnemer, een vijftiger die aangesloten zou zijn bij een motorbende, is opgepakt. Buurtbewoners zagen hem aankomen, op de fiets.Roeselare -
-
PREMIUM23
Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglijke kot naast het andere”
“Aan de Belgische kust is het beter tafelen dan aan de Costa Blanca.” Zeg dat zelfs Luc Bellings (58) het gezegd heeft. En hij kan het weten. Sinds hij zijn Hasseltse sterrenzaak sloot, verhuisde hij naar het Spaanse Alicante om er een fietsenzaak op te starten. Al blijft hij wél naar ons land terugvliegen om in zijn gevreesde stijl restaurants te recenseren en nu voor de tweede keer ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ te bundelen: “Tien jaar geleden zou zo’n gids nog onmogelijk zijn geweest. Ik zou nooit voldoende goede brasserieën hebben gevonden.” -
Jobat
De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht. -
Mijntelco
Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn. -
Tweakers
Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.