CEO Jacques Damas van Thalys (rechts).
Volledig scherm
CEO Jacques Damas van Thalys (rechts). © Marc Baert/VTM Nieuws

Passagiers die meer dan 4 uur vastzaten op Thalystrein krijgen schadevergoeding

Thalys gaat haar passagiers die gisteravond meer dan 4 uur vastzaten op een defecte, bloedhete trein in Parijs een schadevergoeding betalen. Dat heeft CEO Jacques Damas bevestigd aan VTM Nieuws. Bij die reizigers waren ook heel wat Belgen.

29 reacties

 • Prunie Fungo

  6 maanden geleden
  Mensen laten bakken bij een temperatuur van 46 graden is misdaad ! Gelukkig is er niemand omgekomen.
 • paul vdkerckhove

  6 maanden geleden
  Hoeveel wordt die kwast betaald om zoveel onzin te vertellen ?
 • Philip Coeman

  6 maanden geleden
  Wie dit met dierentransport zou doen, riskeert een gevangenisstraf! Die Fransen met al hun rijdend ‘rommel’ hebben geen scrupules…
 • Melissa Meuris

  6 maanden geleden
  Men zou de treinen kunnen voorzien van ramen die in geval van nood wel kunnen openen om lucht binnen te laten.
 • Paulus de Mos

  6 maanden geleden
  Als er nooit wat gebeurt is het ook maar saai nietwaar? Mensen moeten niet zo snel in paniek raken ,iedereen leeft toch nog Wat overblijft is een mooi sterk verhaal voor op het werk of in het café
 1. Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapconstructie niet paste”
  PREMIUM

  Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapcon­struc­tie niet paste”

  Zo’n 750 passagiers zaten gisteravond meer dan vier uur vast op een snikhete Thalys net buiten het station van Paris-Nord. Na onder meer een overnachting op een andere trein zijn ze ondertussen aangekomen in Brussel met een trein die op zijn beurt bijna 2 uur vertraging had. “Er was niet genoeg water voor iedereen, dus we hebben de bar maar leeggedronken”, klinkt het bij de passagiers. Test Aankoop reageert niet mals.
 2. Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”

  Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”

  Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) pleit ervoor om justitie volledig te splitsen. Op basis van een studie van grondwetspecialisten Stefan Sottiaux en Arvid Rochtus (KU Leuven) concludeert ze dat een defederalisering “haalbaar is en niet langer een sprookje”. Volgens Demir kan een regionalisering “een fundamenteel democratisch probleem” oplossen.
 1. Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappillen: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”
  PREMIUM

  Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappil­len: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”

  Als je wil afbouwen met slaappillen, kan je daar sinds gisteren, 1 februari, ook bij de apotheker voor terecht. Want we nemen met z’n allen te veel slaapmedicatie. Jaarlijks worden er in ons land 400 miljoen dosissen verkocht. Tv-maker Wim Lybaert (54) en oud-reporter bij Radio 2 Kris Baert (68) getuigen over hun gevecht tegen slaappillen. “Overdag voel je je alsof er een snelheidsbeperking op je verstand staat, je creativiteit vlakt af”, vertellen ze.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.