Persconferentie na afloop van de vorige vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Vlnr: premier Sophie Wilmès (MR), minister-president van de Duitstalige Gemeenschap Oliver Paasch (ProDG), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS) en de Waalse premier Elio Di Rupo (PS). (20/08/2020)
Volledig scherm
PREMIUM
Persconferentie na afloop van de vorige vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Vlnr: premier Sophie Wilmès (MR), minister-president van de Duitstalige Gemeenschap Oliver Paasch (ProDG), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS) en de Waalse premier Elio Di Rupo (PS). (20/08/2020) © BELGA

Pas volgende week Veiligheidsraad ondanks stijgende coronacijfers: “Geen nieuwe maatregelen bij elke kink in de curve”

Een nieuwe Veiligheidsraad? Dat staat pas volgende week op de planning, als het adviesorgaan Celeval een lange termijnvisie heeft uitgestippeld. Nochtans doet de huidige coronacurve bij heel wat experten alarmbellen afgaan. “In de toekomst gaan we niet bij elke knik in de curve nieuwe maatregelen afkondigen. Dat zorgt voor kakofonie”, klinkt het in de politiek.

  1. Regering in brief aan Europese Commissie: steunmechanisme is nodig voor Belgische energiezekerheid

    Regering in brief aan Europese Commissie: steunmecha­nis­me is nodig voor Belgische energieze­ker­heid

    De Belgische regering wil geen risico's nemen met de energiezekerheid en zet dus door met het mechanisme dat nieuwe investeringen in alternatieven voor kernenergie moet ondersteunen. Dat staat in de brief die minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft overgemaakt aan de Europese Commissie, die een onderzoek heeft opgestart naar dat zogenaamde capaciteitsvergoedingsmechanisme (CRM).