Sarah Willems bij het busstation in Assenede.
Volledig scherm
Sarah Willems bij het busstation in Assenede. © Kristof Vereecke

"Pas als chauffeur zin heeft, mag ik mee"

Wie in een rolstoel zit en de bus wil nemen in Vlaanderen, kan maar beter een rit reserveren. Doe je dat niet, riskeer je dat de buschauffeur je simpelweg aan de kant van de baan laat staan. Het overkwam Sarah Willems (26) al meerdere keren, waardoor ze telkens te laat op haar werk verschijnt. "Ik heb het gevoel dubbel gestraft te worden", zegt Sarah.

 1. Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen
  70

  Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen

  Het digitale communicatiebedrijf Marbles uit Antwerpen is met een nieuw experiment gestart. Het haalde al eens het nieuws toen het besloot om werknemers voortaan zélf te laten beslissen over hoeveel vakantie ze namen en gaat nu nog een stapje verder: met een ‘no policy-policy’. Alle regels zijn afgeschaft en werknemers mogen nu zelf de beslissingen nemen. Nieuwe computer nodig of interesse in een opleiding? Dan hoef je daar geen toestemming meer voor te vragen. En daar stopt het niet. Binnenkort zal het personeel ook zelf mogen bepalen hoeveel het verdient.
 2. Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  “Ik weet oprecht niet hoelang ik dit nog volhoud.” De noodkreet van Felix Coens, zoon van CD&V-voorzitter Joachim Coens, laat niemand onberoerd. Op Twitter schrijft de student over hoe hard hij mentaal afziet van de coronamaatregelen. Dan rijst de vraag: kunnen onze jongeren een eventuele derde golf nog aan? Mogen we hen blijven vragen om te ‘blijven volhouden’? We vroegen het aan motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste van de Universiteit Gent.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen