Lorin Parys tijdens een zitting van het Vlaams Parlement in Brussel. (25/03/2020)
Volledig scherm
Lorin Parys tijdens een zitting van het Vlaams Parlement in Brussel. (25/03/2020) © BELGA

Parys (N-VA) wil corona-kleurcodes voor woonzorgcentra

Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA) wil dat voor de woonzorgcentra een systeem van kleurcodes wordt ingevoerd, zoals in het onderwijs.

11 reacties

 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  De regeringen hadden er voor moeten zorgen dat kleurcodes invoeren zelfs geen optie was. En zijn partij zit ook in de Vlaamse regering. Gedeelde verantwoordelijkheid dus met de CD&V en de OVLD. De drie partijen die de zorg stuk bespaard hebben.
 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  Heel goed idee. Velen hebben het hier weer gemist: met de kleurcode worden clusters duidelijk afgebakend en worden rusthuizen met rust gelaten die niet code rood en oranje hebben.
 • Peter Van De voorde

  7 maanden geleden
  Toch raar dat de politiek nu in gang schiet , t,is alsof ze iets moeten bewijzen of in een mooi daglicht moeten staan voor iets .
 • jean donny

  7 maanden geleden
  Er is veel meer nodig dan kleurcodes om het probleem van de WZC op te lossen! Doekjes voor het bloeden helpen hier al lang niet meer
 • Gerard Hegge

  7 maanden geleden
  Een gigantische verbetering. Gelooft hij het zelf ook?
 1. Street Art Antwerp organiseert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  Street Art Antwerp organi­seert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: “Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen”

  2020 was een jaar waarin wandelen en je buurt herontdekken zowat de enige outdoor ontspanning was. We genoten van de natuur rond de deur én de muurschilderingen waar we ons oog nog niet eerder op lieten vallen. Daarom selecteerde Street Art Antwerp net dit jaar honderd straatkunstwerken van Belgische makelij. Instagramvolgers kozen er de beste dertig uit en eind deze maand wordt de winnaar bekend.
 2. Ouders reageren aangeslagen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”
  Play
  Bertem

  Ouders reageren aangesla­gen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”

  Het is nog steeds onduidelijk wie er aan het stuur zat tijdens het dodelijk ongeval in Bertem zondagochtend waarbij T.S (16) om het leven kwam. Twee minderjarige jongens overleefden de zware crash. De 16-jarige jongen uit Herentals is zwaargewond en kon nog niet verhoord worden. De 17-jarige A.M uit Leefdaal is terug thuis, maar herinnert zich niets van het ongeval.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen