Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V, Georges-Louis Bouchez (MR) hebben vandaag in Nieuwpoort een afspraak met Conner Rousseau (sp.a).
Volledig scherm
Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V, Georges-Louis Bouchez (MR) hebben vandaag in Nieuwpoort een afspraak met Conner Rousseau (sp.a). © Photo News

Partijvoorzitters naar Nieuwpoort om voorwaarden sp.a voor deelname aan regering te bespreken

PolitiekDe partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open Vld) en George-Louis Bouchez (MR) hebben vandaag hun gesprekken hervat om een federale regering op de been te brengen. Mogelijk kan de zeelucht hen daarbij helpen. De ‘drie koningen’ zitten immers in Nieuwpoort samen met sp.a-voorzitter Conner Rousseau. Ze bespreken er zijn startnota met voorwaarden voor de vorming van een federale regering.

81 reacties

 • pascal de bruycker

  7 maanden geleden
  Wat er ook van zij , we gaan te kampen hebben met enorme begrotingsproblemen , dus ik vraag me af waarom mensen nu nog steeds trappen in de beloftencarroussel van de S.pa . We gaan nog wat meemaken...Jaren hebben ze geld verkwist onder de "gratis " noemer , is er zeer veel geld uitgegeven aan gelukszoekers( en nog ) ,nog even en we gaan nog Congo ook nog moeten uitbetalen ...Vele mensen trappen steeds in de val van socialisten...sociaal maar enkel voor hun kiesvee...
 • Yelene dekann

  7 maanden geleden
  Waarom nog moeite doen,het is destijds niet gelukt, waarom nu wel, terug nieuwe verkiezingen en een regering vormen met de grootste partijen van het land,geen minderheidsregering meer maar een democratisch verkozen regering dan weten we wat die partijen die tot grootste van het land horen waard zijn
 • gaby vandersteene

  7 maanden geleden
  Zie sommige lopen met de buik vooruit en de andere weg duwen om toch maar als eerste te mogen lopen.En dat noemen we dan ervaren politiekers.
 • rudy van hecke

  7 maanden geleden
  wat die drie scharels nu doen is als formateurs onwettig want ze moeten aan gesteld worden door de koning en en dan pas kunnen ze de gespreken met de andere partijen beginnen en voor zover ik weet heeft de koning dat niet gedaan leve de grondwet
 • jos duriau

  7 maanden geleden
  Aan al de criticasters op sp.a hier zou ik toch willen zeggen dat er gelukkig toch 1 partij is die de werkende mensen en gepensioneerden verdedigd vooraleer in een regering te stappen.
 1. Carl Devos: “Al 405 dagen blijft de vraag: N-VA en/of PS?”
  PREMIUM

  Carl Devos: “Al 405 dagen blijft de vraag: N-VA en/of PS?”

  Dit is de ergste regeringsvorming uit onze geschiedenis. Vandaag, 405 dagen na de verkiezingen, staan we minder ver dan tijdens de tot nu toe moeilijkste formatie uit onze geschiedenis, die na de verkiezingen van 2010. Toen ging formateur Di Rupo 337 dagen na de verkiezingen aan de slag, presenteerde hij op dag 386 een formateursnota van 100 bladzijden, waarover verschillende partijen kleur moesten bekennen: 402 dagen na de verkiezingen was de ploeg die de regering zou vormen bekend. Van dat alles is hier en nu nog geen sprake.
 2. Onze opinie. Deze week werd onze parlementaire democratie beknot
  PREMIUM

  Onze opinie. Deze week werd onze parlemen­tai­re democratie beknot

  Heeft Joachim Coens nu gescoord door de hakken in het zand te zetten over abortus? Door te dreigen met een afstand van zijn zelf geclaimde troon als het ethische dossier werd gestemd? CD&V is op zoek naar smoel. De partij wil niet de dweil van de Wetstraat zijn - vrij naar Koen Geens. Ethische dossiers zoals abortus, wel ja: het lijkt een laatste 'unique selling proposition' voor de christendemocraten. En wat hoorde je bij de CD&V-achterban gisteren her en der: bravo, voorzitter. De kracht van overtuiging, noemen ze dat bij N-VA.
 1. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv