Barbara Pas (Vlaams Belang), Sofie Merckx (PVDA), Kristof Calvo (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Barbara Pas (Vlaams Belang), Sofie Merckx (PVDA), Kristof Calvo (Groen). © Belga/Photo News

Parlement wil nóg eens advies van experten over partijfinanciering, maar niemand kan uitleggen waarom

Na hoorzittingen met experten en een lijvig rapport over een hervorming van de partijfinanciering, heeft de Kamercommissie Grondwet vandaag beslist wat ze er concreet mee gaat doen: nog eens advies vragen aan andere experten. Waarover precies? Niemand die het uitgelegd krijgt. Het lijkt vooral een vertragingsmanoeuvre van een meerderheid die nog nergens staat met een gezamenlijk voorstel voor een echte hervorming. “Maar zo blijft de druk tenminste hoog.”

150 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 maanden geleden
  Niemand kan uitleggen waarom ? Omdat ze van de andere experten een ander advies verwachten natuurlijk.
 • jos duriau

  2 maanden geleden
  Afschaffen die partijfinanciering , de partijen moeten maar zorgen dat ze zelfbedruipend zijn in plaats van gebouwen aan te kopen met ons belastinggeld . Partijen worden geacht de mensen te helpen niet om ze te stropen.
 • Gino Nys

  2 maanden geleden
  Partijfinanciering afschaffen. Dat ze 20% van hun riante loon en onkostenvergoeding in de partijkas stoppen om zo hun partij te financieren.
 • Leentje De Brauwer

  2 maanden geleden
  Iedereen moet dezer dagen inleveren en geen klein beetje. Dus waarom de politieke partijen ook niet? Simpele vraag, dus graag een eenvoudig en duidelijk antwoord. Toch niet te veel gevraagd hé?
 • Rik Clarysse

  2 maanden geleden
  Er is maar één advies mogelijk: partijfinanciering afschaffen en verbieden. Het wordt tijd dat de politiekers opnieuw gaan werken voor hun stem, desnoods van deur tot deur en de kiezers opnieuw in de ogen durven zien.