Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi. © BELGA

Parket wil Sihame El Kaouakibi vervolgen voor ‘amper’ 269.000 euro aan subsidiefraude

Het Antwerpse parket wil Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi enkel vervolgen voor ‘amper’ 269.000 euro aan subsidiefraude. Dat is bevestigd aan de Onderzoekscel van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Voor de andere fraude die ze mogelijk zou gepleegd hebben, vindt het parket onvoldoende bewijzen.

325 reacties

 • Kurt Bourdeaux

  2 maanden geleden
  Misdaad loont in België, maar dat wisten we al.
 • Bart Bellens

  2 maanden geleden
  De vraag is "hoeveel collega's trekt ze mee in haar val". Is het daarom dat ze zo goed afgeschermd wordt? Uiteindelijk zal dit een storm in een glas water worden om heilige huisje te sparen. Witte boord criminaliteit met goedkeuring van onze excellenties. Het enige positieve aan dit verhaal is dat ze op haar eentje de VLD ten val heeft gebracht zodat we in de toekomst van mensen als de Croo, Somers en andere blauwe zakkenvullers verlost zijn.
 • Jos Roofthooft

  2 maanden geleden
  schandaal is nu nog wat groter
 • Germain Van Deursen

  2 maanden geleden
  Dat noem ik spuwen in het gezicht van de burger !
 • Marla Szulc-Krzyzanowski

  2 maanden geleden
  Dit is echt ongelooflijk. Misdaad loont voor deze dame die de boel niet alleen heeft opgelicht maar ook jaren getraineerd waarvoor ze maandelijks werd beloond zonder ervoor iets te doen. Is het niet de hoogste tijd om dit systeem op de schop te nemen en dergelijke oplichters alles te ontnemen wat ze gestolen hebben.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrijven? Of organiseert het gemeentebestuur zelf een lichtspektakel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrij­ven? Of organi­seert het gemeentebe­stuur zelf een lichtspek­ta­kel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Vuurwerk tijdens eindejaar is een jaarlijks twistpunt in quasi elke Vlaamse gemeente. Waar mag je vuurpijlen de lucht in knallen en waar niet? Riskeer je een boete als je illegaal vuurwerk afschiet? Zal de lokale politie erop controleren en eventueel boetes uitschrijven? Wij vroegen het in 284 gemeenten.