Belga
Volledig scherm
© Belga

Parket wil 17 vakbondsleden voor de rechter voor blokkeren E40

BinnenlandHet parket van Luik heeft de raadkamer gevraagd om 18 mensen, onder wie 17 leden van de socialistische vakbond, naar de correctionele rechtbank te verwijzen wegens "kwaadwillige belemmering van het wegverkeer". Dat staat in de Sudpresse-kranten. 

42 reacties

 • dirk govaerts

  5 jaar geleden
  Staken ja ...maar dan sta je niet op een snelweg om alles plat te leggen . Politie had keihard moeten ingrijpen . Dus onder de vleugels van de vakbond mag je gewoon voor 100.000 euro schade aan de infrastructuur toebrengen . Ik hoop ooit dat men bij de vakbonds bobo's ook eens 100.000 euro schade toebrengt aan de eigendommen en dat onder de mom van staking .
 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  En nu nog de top van de vakbond! Wet op feitelijke verenigingen is duidelijk genoeg dus rechter mag perfect wettelijk iedereen die lid is van de betrokken vakbond medeaansprakelijk stellen! Doe dit 1 keer en alle vakbonden/politieke partijen zullen direct een rechtspersoonlijkheid aannemen. Spijtig genoeg riskeert ook de rechter lid te zijn in dit land
 • William Van den Berghe

  5 jaar geleden
  Hoog tijd dat men die vandalen en ambrasmakers een halt toeroept en hen voor hun verantwoordelijkheid stelt.
 • Patrick Van Verdegem

  5 jaar geleden
  Ik zie echt niet wat deze feiten te maken hebben met het recht op staking. Vernielingen en kwaadwillig hinderen van verkeer hebben hoegenaamd niks met staking te maken, maar zijn criminele feiten. En dat de syndicaten de democratie zouden vertegenwoordigen, daar valt ook nog wel iets over te zeggen.
 • Fred De Vlaminck

  5 jaar geleden
  Ook de vakbonden laten vervolgen die deze misdadigers hebben opgestookt.
 1. De ramadan heeft een positieve impact op de schoolresultaten: “Hoe zwaarder de vastenmaand, hoe hoger de scores”

  De ramadan heeft een positieve impact op de schoolre­sul­ta­ten: “Hoe zwaarder de vasten­maand, hoe hoger de scores”

  De cijfers liegen niet: islamitische scholieren presteren beter op hun toetsen dankzij de ramadam. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Dit effect is zelfs nog sterker als er meer leerlingen met een moslimachtergrond op een school bijeen zitten. Goed om te weten dus nu de ramadan weer gestart is. Hoe dit komt weten de onderzoekers niet zeker, maar ze hebben wel enkele hypotheses.