THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Parket waarschuwt voor sms'en waarmee fraudeurs bankrekeningen proberen te plunderen

Er loopt een onderzoek naar fraudeurs die via sms-berichten in naam van AXA Bank de rekeningen van klanten proberen leeg te halen. De ‘phishers’ gebruiken het verkort nummer 8128, meldt het parket Oost-Vlaanderen. Ook andere grootbanken zouden al slachtoffer zijn van de praktijk.

9 reacties

 • Jan Sells

  3 jaar geleden
  tot zover het veilig online bankieren
 • Polyvalent

  3 jaar geleden
  Ik begrijp niet waarom er niet massaal alle krachten gebundeld worden om zo een oplichters eeuwig spijt te laten krijgen van hun daden. Ze willen dat we meer gebruik maken van betalen zonder code etc..... No no no no no!!! Zolang men zoveel medelijden heeft met die virtuele misdadigers vertrouw ik enkel casch geld!!!!!
 • Mario Adams

  3 jaar geleden
  AXA zijn zelf de grootste fraudeurs.
 • Roelant Kristof

  3 jaar geleden
  Vorige week ook zo een sms gekregen !! In naam van ING ben bij die bank al jaren weg. Ze zijden dat dat mijn kaart ver verlopen was . Lekker negeren xd !!
 • vangeel guido

  3 jaar geleden
  Parket moet ze pakken en niet laten lopen.Men oogst wat men zaaid.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.