Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld)
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) © BELGA

Parket vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi

Maandag zal het Vlaams Parlement beslissen over de parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi. Dat weet de onderzoekscel van VTM NIEUWS en HLN. De Commissie voor de Vervolgingen zal er maandag moeten beslissen of El Kaouakibi voor de Raadkamer mag komen of niet. Gisteren stuurde het Antwerpse Parket-Generaal een brief naar parlementsvoorzitter Liesbeth Homans met de vraag de onschendbaarheid op te heffen.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. DE GROTE VUURWERKRONDVRAAG. Ruim helft van Vlaamse gemeenten verbiedt vuurwerk, maar de pakkans is klein: “De verkoop aan banden leggen zou veel beter zijn”
  REGIO

  DE GROTE VUURWER­KROND­VRAAG. Ruim helft van Vlaamse gemeenten verbiedt vuurwerk, maar de pakkans is klein: “De verkoop aan banden leggen zou veel beter zijn”

  40 procent van de Vlaamse gemeenten laten vuurwerk toe tijdens oudejaar. Dat blijkt uit een exclusieve bevraging bij 284 gemeenten door Het Laatste Nieuws. In 171 gemeenten of 60 procent is het dus verboden om vuurpijlen de lucht in te schieten. De boetes zijn niet mals, maar de kans dat de politie een overtreder kan betrappen is klein. Dé grote vuurwerkfan reist best af naar één specifieke provincie, waar je in één gemeente zelfs zes uur lang de toestemming hebt om de lucht te laten oplichten. Een overzicht.