De moeder van Mawda richtte zich tot de agent die het dodelijke schot afvuurde: "Waarom heeft u dat gedaan?"
Volledig scherm
De moeder van Mawda richtte zich tot de agent die het dodelijke schot afvuurde: "Waarom heeft u dat gedaan?" © EPA

Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politieagent die Mawda doodschoot

De ouders van Mawda (2) getuigden in de rechtbank van Bergen over het verlies van hun dochter. De mama van het meisje richtte zich tot de politieman die het schot vuurde: “U zegt dat u gevoelens heeft, als vader. Heeft u ooit gedacht aan mijn gevoelens, als moeder?” Het parket heeft een jaar cel met uitstel gevorderd voor de agent die op Mawda schoot. De vermoedelijke bestuurder van het busje en de smokkelaar riskeren zwaardere straffen. 

44 reacties

 • RON PLATTEEUW

  2 maanden geleden
  De enige schuldigen zijn de ouders en de chauffeur en de smokkelaars , als de politie aanmaant te stoppen moeten bevelen opgevolgd worden ,is er nog niet genoeg opstand tegen de politie  ,brandweer ,hulpdiensten ? in Vlaanderen ? Anderlecht, Elsene , Laken , Aalst  , enz ,politiekers wordt wakker en stel wetten ! men zal maar politieagent wezen .
 • Filip Traen

  2 maanden geleden
  "Mijn zoontje is bang als hij politie op straat ziet. Dan moet ik hem beschermen. Hij rent weg en huilt.”Uiteraard, met ouders die de politie (ten onrechte!) demoniseren.  Ik vraag me af wat de toekomst voor dat kereltje zal brengen.  Levenslange haat tegenover alles wat blauw is?  Het is de zoveelste kapitale fout van de ouders.
 • pierre De Smet

  2 maanden geleden
  En de ouders hebben die ook deels geen schuld ? Asiel geweigerd in Duitsland dan hier geweigerd , de vraag mag dan ook zijn waarom ze geweigerd zijn .
 • etienne verbist

  2 maanden geleden
  Verbist etienne Als deze agent veroordeeld word dan zouden alle agenten die zulke situatie meemaken gewoon langs de kant gaan staan en mensen zoals die in dat busje gewoon ongemoeid te laten en de problemen naderhand word dan op nek van pennelikkers terecht. Deze zogezegde slachtoffers die zich zelf in de problemen hebben gebracht en hun dochterje het leven heeft gekost.
 • monique bolen

  2 maanden geleden
  Jo Bosman de enige schuldigen zijn de smokkelaars en allen die in het busje zaten, ze hangen hier het slachtoffer uit  en weigeren te zeggen wie de bestuurder was of was de vader zelf bestuurder ze waren niet aan hun proefstuk toe. En Belgie zou beter zijn eigen volk beschermen de ouders hebben nog een cadeautje toe gekregen hun verblijf en nog op de kosten van de gemeenschap leven.
 1. Bye bye Trump, welkom terug Coca-Cola: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaanse producten
  ANTWERPEN

  Bye bye Trump, welkom terug Co­ca-Co­la: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaan­se producten

  The Washington Post, Newsweek, De Telegraaf, Daily Pakistan, CNN Indonesia en natuurlijk als eerste in Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten bande bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd, zijn er terug Coca-Cola, Lays én Tabasco welkom in de kroeg op de Dageraadplaats.
 2. Eén aannemer voor 650.000 zonnepanelen op sociale woningen: sectorfederaties ontevreden

  Eén aannemer voor 650.000 zonnepane­len op sociale woningen: sectorfede­ra­ties ontevreden

  Sectorfederaties Techlink en Nelectra zijn ontevreden over de keuze om met slechts één aannemer een contract af te sluiten bij een Vlaams project voor de installatie van 650.000 zonnepanelen op sociale woningen. Ze betreuren dat kleinere installateurs zo geen kans krijgen om deel te nemen aan het grootschalige project. De tegenpartij nuanceert: “We moedigen Vlaamse KMO’s net aan om consortia te vormen en mee te dingen naar het contract”, klinkt het.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre