Luc Van den Bossche
Volledig scherm
Luc Van den Bossche © Belpress.com

Parket vervolgt ex-­minister Luc Van den Bossche en 13 anderen in zaak Optima Bank

Het parket van Oost-Vlaanderen wil in het Optima-­dossier veertien mensen en vennootschappen laten door­verwijzen naar de correctionele rechtbank. Dat staat in de 225 bladzijden lange eindvordering van het parket, vernam De Tijd. 

11 reacties

 • Chris Hom

  1 maand geleden
  Het is niet de eerste keer dat hij als SPA politicus in onfrisse dossiers opduikt, maar telkens ontspringt hij de dans en is er geen vuiltje aan de lucht. Daar dienen machtige vrienden voor !
 • Ludo Andries

  1 maand geleden
  Nog iets gehoord van de op kosten van de belastingbetaler reiziger Karel Pinxten? Neen. Ik ook niet. Hetzelfde zal er nu met Van den Bossche gebeuren. Even in de pers en dan gedaan.
 • anna vandenberg

  1 maand geleden
  De rijken worden nog altijd beschermd door het gerecht op alle vlakken, ze rekken de procedures eindeloos en ze komen met alles weg. Ze laten de gedupeerden alle vooronderzoeken die moeten uitgevoerd worden door experten zoals gebreken in de bouw tot de bouwheer het opgeeft of ze gaan failliet en de dag daarna starten ze een nieuw bedrijf. Ze winnen altijd ons kent ons. De aannemers bluffen zelf dat ze gratis werken uitvoeren voor mensen met invloed.
 • Luc Snykers

  1 maand geleden
  Even lekker worden opgeroepen en nadien NIETS meer horen .Typisch Belgisch .Het is niet belangrijk wat je kent maar wel wie je kent !!!!
 • Werner Beckers

  1 maand geleden
  Tussen vervolgen en veroordelen is nog een lange weg te gaan , het zal er wel op uitdraaien dat hij ter goeder trouw handelde en er van af komt met een berisping
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Voorlopig bewindvoerder vraagt faillissement aan voor vzw Let's Go Urban, ex-werknemer haalt uit: “Stadsbestuur heeft gekregen wat het wou”
  Antwerpen
  76

  Voorlopig bewindvoer­der vraagt faillisse­ment aan voor vzw Let's Go Urban, ex-werknemer haalt uit: “Stadsbe­stuur heeft gekregen wat het wou”

  De voorlopige bewindvoerder van vzw Let’s Go Urban heeft officieel het faillissement aangevraagd. Dat heeft zij bevestigd aan VTM NIEUWS. Het Antwerpse jongerenproject van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft geen geld meer en dus is een faillissement volgens de bewindvoerder nog de enige optie. “Er is geen toekomst meer voor het urban verhaal. De stad heeft gekregen wat ze wilde”, klinkt het bij de vzw Let’s Go Urban.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek