Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten.
Volledig scherm
Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten. © AFP, Photonews

Parket start onderzoek naar ‘jacht’ op Dutroux-kompaan Michel Lelièvre

BinnenlandHet parket van Brussel is een onderzoek gestart naar aanzetten tot geweld en bedreigingen naar aanleiding van oproepen op sociale media om Michel Lelièvre te lynchen. Dat meldt de krant La Libre Belgique. Michel Lelièvre, de handlanger van Marc Dutroux, werd onlangs aangevallen in een woning in Anderlecht waar hij verbleef.

41 reacties

 • Eleni Dalving

  2 jaar geleden
  4 kinderen vermoord levenslange straf is alleen goed genoeg voor die monsters ouders van de slachtoffers zitten hun straf uit tot hun dood vervolgen tot in het hiernamaals
 • Nicky Bud

  2 jaar geleden
  Gilbert Geldof, het zijn niet de jury die de strafmaat bepaald hebben. Dat doet de achterbakse wet. Als de juryleden ook de strafmaat mochten bepalen, dan zou hij nooit vrijkomen, ben Dutroux of zijn al op vrije voeten zijnde vrouw ook niet. Zie maar hoe het gerecht Vangeluwe veroordeeld heeft! De rest van zijn leven in luxe met een dik belgisch pensioen, en bescherming van het vaticaan.
 • Walter Kennes

  2 jaar geleden
  Hij heeft zijn straf uitgezeten dus afblijven!
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Ik kan de reactie van de mensen héél goed begrijpen. Onze rechters en ons 'rechtssysteem' daarentegen begrijp ik niet meer.
 • christian demeester

  2 jaar geleden
  Als de justitie faalt nemen de mensen het recht in eigen handen. Dit is de reactie op het softe justitiebeleid, daders worden beter beschermd dan slachtoffers.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.