Parket sluit piste van Nationaal Park voorlopig af: “Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer we rekening moeten houden met mogelijkheid dat Conings niet meer leeft”

BinnenlandDe zoekactie naar Jürgen Conings is afgerond voor vandaag. Het federaal parket geeft mee dat de piste van het Nationaal Park Hoge Kempen (voorlopig) afgesloten wordt. Enkele gevonden spullen werden wel nog in beslag genomen. “We hebben die voor alle zekerheid meegenomen. Ze zullen verder onderzocht worden, maar het gaat hier niet per se om een spoor”, stelt woordvoerster Wenke Roggen. “Ik heb geen elementen die erop wijzen dat Conings overleden zou zijn. Maar hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer wij ook rekening moeten houden met de mogelijkheid dat hij niet meer leeft.” Speurders en magistraten zitten nu samen om de verdere stappen in de zoekactie te bespreken. DOVO bevestigt intussen dat de voortvluchtige militair in zijn wagen een zogenaamde ‘trip flare’ (een lichtvalstrik; nvdr) achtergelaten had. 

67 reacties

 • emiel wouters

  12 maanden geleden
  Een tip van de sluier. Als hij zich zelf van het leven beroofd heeft moet je niet zoeken onder de hoopjes zand, hij kan zich zelf niet ondergraven na die kogel. Maar ge kunt wel de steen eens opheffen waar zijn medailles op liggen. Dat weet je al dat hij ze daar gelegd heeft, en onder die steen draagt hij dan toch zijn medailles. Als militair kan dat toch al tellen he.
 • Guy Pollaerts

  12 maanden geleden
  Die is super goe getraind om onder de radar te blijven en heeft alles zorgvuldig voorbereid. Misschien zit hij wel in het buitenland, in elk geval hij heeft ze hier goed te kakken gezet!
 • Jan Van Bavel

  12 maanden geleden
  Als Jurgen nog leeft, waar we vanuit gaan, heeft hij het leger en de politie diensten goed in hen hemd gezet.
 • Roger Declercq

  12 maanden geleden
  Ze vermoeden dat hij nog leeft. Hebben ze er ook al eens aan gedacht dat hij misschien in het buitenland op een terrasje zit en al lachend heel deze vaudeville volgt.
 • Erik Wouters

  12 maanden geleden
  Zijn die nu zo naíef geworden?
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jambon”

  PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jam­bon”

  Volgens oppositiepartij PVDA kwamen er vorig jaar maar 668 sociale woningen bij in Vlaanderen. De partij baseert zich daarvoor op cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). “De N-VA brengt de sociale woningbouw ei zo na tot stilstand”, zegt Vlaams parlementslid Jos D’Haese. Maar volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele bekijkt PVDA de cijfers met een “eenzijdige blik” en zijn er in totaal 2.808 nieuwe sociale woningen bijgekomen in 2021.