Parket sluit piste van Nationaal Park voorlopig af: “Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer we rekening moeten houden met mogelijkheid dat Conings niet meer leeft”

BinnenlandDe zoekactie naar Jürgen Conings is afgerond voor vandaag. Het federaal parket geeft mee dat de piste van het Nationaal Park Hoge Kempen (voorlopig) afgesloten wordt. Enkele gevonden spullen werden wel nog in beslag genomen. “We hebben die voor alle zekerheid meegenomen. Ze zullen verder onderzocht worden, maar het gaat hier niet per se om een spoor”, stelt woordvoerster Wenke Roggen. “Ik heb geen elementen die erop wijzen dat Conings overleden zou zijn. Maar hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer wij ook rekening moeten houden met de mogelijkheid dat hij niet meer leeft.” Speurders en magistraten zitten nu samen om de verdere stappen in de zoekactie te bespreken. DOVO bevestigt intussen dat de voortvluchtige militair in zijn wagen een zogenaamde ‘trip flare’ (een lichtvalstrik; nvdr) achtergelaten had. 

67 reacties

 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  Een tip van de sluier. Als hij zich zelf van het leven beroofd heeft moet je niet zoeken onder de hoopjes zand, hij kan zich zelf niet ondergraven na die kogel. Maar ge kunt wel de steen eens opheffen waar zijn medailles op liggen. Dat weet je al dat hij ze daar gelegd heeft, en onder die steen draagt hij dan toch zijn medailles. Als militair kan dat toch al tellen he.
 • Guy Pollaerts

  2 jaar geleden
  Die is super goe getraind om onder de radar te blijven en heeft alles zorgvuldig voorbereid. Misschien zit hij wel in het buitenland, in elk geval hij heeft ze hier goed te kakken gezet!
 • Jan Van Bavel

  2 jaar geleden
  Als Jurgen nog leeft, waar we vanuit gaan, heeft hij het leger en de politie diensten goed in hen hemd gezet.
 • Roger Declercq

  2 jaar geleden
  Ze vermoeden dat hij nog leeft. Hebben ze er ook al eens aan gedacht dat hij misschien in het buitenland op een terrasje zit en al lachend heel deze vaudeville volgt.
 • Erik Wouters

  2 jaar geleden
  Zijn die nu zo naíef geworden?