Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © VRT

Parket opent onderzoek naar Schild & Vrienden na onthutsende 'Pano'-reportage, voorzitter Dries Van Langenhove mogelijk verhoord

Het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent opent een onderzoek in de zaak rond Schild & Vrienden. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op Twitter. Aanleiding is de Pano-reportage van gisteren, die aantoonde dat geheime chatgroepen van de conservatieve beweging vol seksisme, antisemitisme en wapens staan. Vermoedelijk worden de betrokkenen in de reportage, onder meer oprichter Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden, snel verhoord. Ook gelijkekansencentrum Unia neemt gerechtelijke stappen.

273 reacties

 • Kurt Maes

  3 jaar geleden
  En dan geven ze eerst een paar dagen de tijd om alle bewijsstukken te laten verdwijnen en dan gaan ze eens een huiszoeking doen.
 • mark devos

  3 jaar geleden
  dikke zever ..en ten andere .......
 • Francois Van Mol

  3 jaar geleden
  Complot van de Kromstaat tegen bewuste rationeel denkende en assertieve Vlamingen . Karakter moord op bestelling. In een stijl zoals een roddelblad waardig is. De politiek duld duidelijk geen assertieve weerbare rakkers,met gezonde ratio. We kennen deze vuile modus operandi .Je suis Schild & vriend !!!
 • linda raes

  3 jaar geleden
  Heeft het parket niets beter te doen? Heeft het parket onderzoek gedaan naar de schietpartij op het parkeerterrein in Jabeke?????
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Wat heeft er zich jaren lang afgepeeld in de moskeeën waar imams van vreemde origine met subsidies van de staat sommige mensen zover brachten dat ze aanslagen en moorden pleegden. Waar was toen de politieke verontwaardiging.Maar dat potje werd angstvallig dicht gehouden.
 1. Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebedrijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweelwerken, maar niet ten koste van volksgezondheid”

  Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebe­drijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweel­wer­ken, maar niet ten koste van volksge­zond­heid”

  Groen-parlementsleden Mieke Schauvliege en Björn Rzoska reageren scherp op de dading tussen Lantis en chemiebedrijf 3M. "Als klopt wat we lezen in de media dan hangt de Vlaamse regering stevig aan de leiband van chemiebedrijf 3M", stellen ze. Dat 3M 75.000 euro zou moeten betalen en de Vlaamse belastingbetaler voor 63 miljoen euro zou opdraaien, zit hen hoog. Dat wordt tegengesproken door Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) en Lantis zelf.
 1. Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson
  Play

  Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson

  Alle volwassenen jonger dan 41 jaar kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de reservelijst QVAX voor een vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich aanmelden op de Qvax-lijst. Zij kunnen dan worden opgeroepen wanneer er een overschot van Pfizer is, niet voor Johnson & Johnson of een ander vaccin. Maar wat zijn de voordelen van het J&J-vaccin? En zijn er ook nadelen? En zal je zo sneller gevaccineerd zijn? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit bij HLN LIVE.