Leden van de extreemrechtse groep Right Wing Resistance poseren in het kamp van Breendonk bij nazi-symbolen.
Volledig scherm
Leden van de extreemrechtse groep Right Wing Resistance poseren in het kamp van Breendonk bij nazi-symbolen. © RV

Parket opent onderzoek naar Hitlergroet in Fort van Breendonk, Van Langenhove suggereert complot “van staatsveiligheid”

Het parket van Mechelen start een onderzoek naar de groep die een Hitlergroet bracht bij een bezoek aan het Fort van Breendonk en nadien de beelden daarvan online plaatste. Dat verneemt De Morgen. Vlaams Belang distantieert zich intussen van de groep. Kamerlid Dries Van Langenhove suggereert dan weer een mogelijk complot “van staatsveiligheid of de media”.

77 reacties

 • Magda De Munck

  2 jaar geleden
  Hoe meer aandacht je er aan geeft, hoe meer volgelingen er volgen.
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Hij moet gestraft worden kon evengoed één van de Opvld of noem maar op zijn. Die vent heeft geen verstand steek hem enkele maand in Beerendonck met de nodige behandelingen. Maak daar zo geen publiciteit rond daar kikken ze op zotten vind je overal.
 • Linda Pieters

  2 jaar geleden
  Crapuul van de ergste soort !
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  Goed dan moeten ze hun tijd weer niet besteden aan die Turken die in Francken zijn achtertuin pamfletten uitdelen om de inval in Syrie te verheerlijken. Een land met een fantastisch werkende topjustitie weet zijn prioriteiten te stellen....
 • Piet Peters

  2 jaar geleden
  Grappig, die hersenkronkels die extreemrechts telkens weer verzint om zich eruit te praten.
 1. Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjarige vernederde en sloeg aan bibliotheek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”
  Puurs-Sint-Amands

  Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjari­ge vernederde en sloeg aan biblio­theek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”

  Een 19-jarige uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 1 jaar met uitstel nadat hij, samen met nog vier anderen, een 16-jarige jongen vernederde en sloeg aan de bibliotheek van Puurs. Beelden van het zinloos geweld gingen rond op sociale media, met grote verontwaardiging en betogingen tot gevolg.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Experten Studiecentrum voor Kernenergie weigeren advies Hoge Gezondheidsraad te ondertekenen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke consultatie”

  Experten Studiecen­trum voor Kernener­gie weigeren advies Hoge Gezond­heids­raad te onderteke­nen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschap­pe­lij­ke consulta­tie”

  Drie experten van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol die meewerkten aan het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR), trekken hun handen af van het eindrapport. Dat meldt het SCK maandag. De onderzoekers weigerden het rapport te ondertekenen omdat hun wetenschappelijke integriteit werd aangetast. Ze werden bovendien onder druk gezet om het rapport toch te onderschrijven, klinkt het.
 1. Minister Vandenbroucke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”
  Play
  174

  Minister Vandenbrou­c­ke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie moet worden geschoten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke pleit wel al voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen, en dan vooral voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden.” Hij raadt ook iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.