BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Parket opent onderzoek naar Ferrero-fabriek in Aarlen

Het parket van Luxemburg heeft een onderzoek geopend naar de Ferrero-fabriek in Aarlen naar aanleiding van de salmonellabesmetting. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd aan persagentschap Belga. De afgelopen weken raakten in Europa meer dan 100 mensen besmet na het eten van in de fabriek geproduceerde Kinder-chocoladeproducten. 

 1. Veel vragen, maar nog weinig antwoorden voor Ferrero-personeel in Aarlen: “Mogelijk financieel verlies voor betrokken arbeiders”

  Veel vragen, maar nog weinig antwoorden voor Ferrero-personeel in Aarlen: “Mogelijk financieel verlies voor betrokken arbeiders”

  De werknemers van de Ferrero-fabriek in Aarlen stellen zich veel vragen over hun toekomst op korte termijn. Vrijdag trok het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de productievergunning voor de site in vanwege 100 gevallen van salmonellabesmetting de afgelopen weken in Europa. Tot dusver kreeg het personeel weinig antwoorden, zo bleek na een vergadering zaterdag tussen het management van de site en de vakbonden.
 1. Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”
  Ichtegem

  Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”

  Meer dan 100 slangen en hagedissen zijn gestorven tijdens een reis van Zaventem naar Vietnam. In totaal werden 200 reptielen vanuit ons land verzonden naar Azië, maar daar werden ze nooit opgehaald. “Twee maanden later arriveerden de drie dozen opnieuw in ons land en slechts 95 dieren overleefden het”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem, die de opvang en verzorging van de overlevende dieren op zich nam.