Tussen het beraad en na de uitspraak van gisteren in de zaak-Coolsaet ontving het parket twee nieuwe klachten.
Volledig scherm
Tussen het beraad en na de uitspraak van gisteren in de zaak-Coolsaet ontving het parket twee nieuwe klachten. © Photo News

Parket ontvangt twee nieuwe klachten tegen Bo Coolsaet

Het parket heeft twee nieuwe klachten ontvangen tegen uroloog Bo Coolsaet, die gisteren veroordeeld werd tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor het aanranden en verkrachten van een minderjarige patiënte. Dat maakt het parket zelf bekend in een persbericht. “Die twee klachten zullen gevoegd worden aan het lopende gerechtelijk onderzoek tegen Bo Coolsaet dat geopend werd na een klacht met burgerlijkepartijstelling in september 2019", zegt het parket.

9 reacties

 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Is bekendheid en het hebben van trouwe klanten een excuus voor verkrachting?
 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Zo blijkt weer hoe mannen met veel macht en geld zich jarenlang kunnen permitteren wat mensen zonder de juiste "kennissen" en macht niet geoorloofd is. Coolsaet is véél telaat tegen de lamp gelopen. Tot zijn 80stezijn gangen kunnen gaan omdat hij zoveel macht en invloed had, en één jaar achter de tralies gaan is een lachertje.
 • leen hanssens

  2 jaar geleden
  Coolsaet heeft mij ook behandeld, nooit iets van ondervonden. Ik vraag me af waar de ouders waren van het meisje. En plots, na jaren, komen er nog klachten. Niet te begrijpen.
 • didier francois

  2 jaar geleden
  Het gerecht in Belgistan is voor iedereen gelijk, aléé toch voor de ene. wat méér dan de andere....... de schaamte voorbij !!!
 • Roger Dufour

  2 jaar geleden
  Coolsaet is een heel bekende uroloog die héél véél werk had en een trouw cliënteel.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken
  PREMIUM
  2

  ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken

  Een virus dat enkel na intens contact overgedragen wordt. Dat bij ons quasi geen dodelijke slachtoffers maakt. En waarvan maar enkele gevallen bekend zijn. Tot twee jaar geleden zouden de apenpokken enkel bij wetenschappers een onderwerp van belang zijn geweest. Corona zadelt ons nog zeker een generatie lang op met ‘virusangst’. Dat de wereld weinig échte lessen trok uit de pandemie, helpt niet om die vrees weg te nemen.
 3. Portret. Bo Coolsaet wist met zijn charmes heel Vlaanderen te bekoren, nu is zijn grote ego voor eeuwig geknakt
  PREMIUM

  Portret. Bo Coolsaet wist met zijn charmes heel Vlaanderen te bekoren, nu is zijn grote ego voor eeuwig geknakt

  Hij verzette wetenschappelijke bakens als uroloog, wist met zijn charmes heel Vlaanderen te bekoren, verwierf wereldfaam met bestsellers over relaties en seks, en schopte het tot miljonair. Bo Coolsaet (80) had alles. Hij eindigde gisteren als een aan verkrachting schuldig bevonden man, die geruisloos langs een anonieme zijuitgang van het Antwerpse Justitiepaleis verdween. Het grote ego voor eeuwig geknakt.
 4. Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrachting minderjarige patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

  Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrach­ting minderjari­ge patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft uroloog Bo Coolsaet, die vervolgd werd voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patiënte, schuldig verklaard. Coolsaet krijgt vier jaar cel waarvan twee jaar met uitstel. Ook wordt hij tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Het openbaar ministerie vorderde zelf de vrijspraak, maar de rechtbank achtte de feiten bewezen en stelt onomwonden dat Coolsaet “zijn positie misbruikte om zijn seksuele lusten bot te vieren”. Coolsaet gaat in beroep en moet dus nog niet naar de gevangenis.