Het begrotingsdebat werd dinsdag onderbroken door de bommelding, alle parlementsleden stonden op straat.
Volledig scherm
Het begrotingsdebat werd dinsdag onderbroken door de bommelding, alle parlementsleden stonden op straat. © Tim Dirven

Parket na ontruiming Vlaams Parlement: “Beller deed geen bommelding, hij belde voor inlichtingen”

De man uit het Gentse die opgepakt werd op verdenking van de bommelding dinsdag in het Vlaams Parlement, deed geen bommelding en dreigde nooit met een aanslag. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De man belde in het Engels voor inlichtingen en had zijn identiteit opgegeven. 

173 reacties

 • censor

  1 jaar geleden
  O dierbaar België ....hoe dat ooit onafhankelijk werd , moge de duivel weten....vanaf dat het zelfstandig werd heeft het nooit opgehouden met onnozele toestanden, waar iedere buitenlander met open mond van staat te kijken.
 • Rik Connaerdt

  1 jaar geleden
  Kan iemand het zich voorstellen dat een vraag om inlichtingen geïnterpreteerd wordt als een bommelding? Ik niet. Gelukkig voor die man dat hij een app gedownload had met het gesprek, anders was ie waarschijnlijk gearresteerd. Voor mij verdiend die medewerker trouwens zijn of haar onmiddellijke ontslag wegens een zware fout.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Liesbeth keek weer zo raar,zou ze een probleem hebben? We gaan nog veel lol hebben aan programma's zoals Villa Politica, een waardig alternatief voor de "Geert Hoste oudejaarsconference ".
 • Peter Lemmens

  1 jaar geleden
  Raar. Het parket zegt: "Na onderzoek blijkt er helemaal geen sprake van een bommelding". Homans (NV-A) zegt daarna: "Dit was serieus". De diensten van het Vlaams Parlement zeggen nadien: "We twijfelen niet aan onze medewerker". Dus men twijfelt wel aan het parket?? Die "medewerker" is dus hoogst waarschijnlijk een politieke benoeming die (zoals het een goede NVA-er past) enkel en alleen het nederlands machtig is. Bende paljassen!
 • Erik Vangoetsenhoven

  1 jaar geleden
  Dit was een spannend spelletje stratego. Zoek als eerste de vlaamse vlag. Pas op voor de bommen. Gebruik verkenners en ontmijners. Zet je spion op de juiste stategische plaats. Loop niet weg.
 1. Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politiepost tijdens rellen in Brussel
  2

  Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politie­post tijdens rellen in Brussel

  De politie is op zoek naar een verdachte die tijdens de rellen in Brussel vorige maand brand stichtte aan een politiekantoor in Schaarbeek. In het opsporingsprogramma ‘Faroek’ wordt vanavond een oproep naar tips gelanceerd met nieuwe beelden van de man met de skibril. Enkele beelden werden vanmiddag al in VTM NIEUWS getoond. Daarop is onder meer te zien dat de brandstichter zichzelf mee in brand steekt tijdens de drieste aanval op het commissariaat aan het Liedtsplein.
 2. Geen bom gevonden in Vlaams parlement, begrotingsdebat gaat donderdag verder

  Geen bom gevonden in Vlaams parlement, begrotings­de­bat gaat donderdag verder

  Het Vlaams parlement in Brussel is rond 14.30 uur ontruimd na een telefonische bommelding, die binnenliep tijdens de bespreking van de begroting van de nieuwe regering-Jambon. De discussie werd opgeschort en het parlement gaat vandaag niet meer opnieuw open. Volgens de diensten van het parlement is er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die om 16 uur zou plaatsvinden in het gebouw. Dat evenement is intussen afgelast. Na een grondige sweeping gaf de politie het gebouw rond 17 uur opnieuw vrij, er werden geen explosieven aangetroffen.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven