Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi. © RV

Parket-generaal Bergen: “Op dit ogenblik geen bewijs dat politieoptreden oorzaak is van dood Chovanec”

Er is op dit ogenblik geen bewijs dat het optreden van de politie op de luchthaven van Charleroi de dood van Jozef Chovanec heeft veroorzaakt. Dat meldt het parket-generaal van Bergen in een persbericht. “Hallucinant”, zegt advocate Ann Van de Steen, die de weduwe van Chovanec vertegenwoordigt, aan VTM NIEUWS.

51 reacties

 • Jef Creaconstruct

  5 maanden geleden
  En dan is er momenteel eenzelfde bende mikleunen aan het proberen een "regering" te installeren omdat het land dat "nodig heeft"? Erger dan de huidige niet werkende "overheden" kunnen wij ons niet verder blijven permitteren, de rijkswacht moest destijds opgedoekt worden omdat één personage 2 uur lang ontsnapt was en vergeleken daarmee is het nu tijd het ganse overheidsbestel op te doeken, dit verdient geen enkel volk
 • Martin Van Lersberghe

  5 maanden geleden
  straks gaan ze zeggen dat dit de gewone procedure is, inclusief de doofpot operatie!
 • Carl Op de Beeck

  5 maanden geleden
  Inderdaad hallucinant!
 • danny janssens

  5 maanden geleden
  De kwestie is niet of hij aan zijn arrestatie is bezweken maar hoe of met welke mentaliteit uw politiekorps zit. Een aanfluiting van de zovele politiemensen die hun job wel op een professionele manier uitoefenen. Kan niet missen dat justitie vierkant draait. P.S. benoeming?
 • valee frans

  5 maanden geleden
  de vraag is niet hoe maar wie dekt wie in
 1. Joodse woordvoerder: “Als besmettingscijfers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”
  Play

  Joodse woordvoer­der: “Als besmet­tings­cij­fers echt vier keer hoger liggen moeten inwoners uit die wijken sneller vaccin krijgen”

  Alle inwoners uit twee Joodse wijken in Antwerpen worden opgeroepen om zich te laten testen op Covid-19. Het aantal besmettingen ligt daar de laatste dagen vier keer hoger in vergelijking met het stedelijke gemiddelde. “Als blijkt dat dat werkelijk zo is, vind ik dat die twee buurten prioriteit moeten krijgen voor de vaccinaties”, stelt Hans Knoop als woordvoerder van het Forum der Joodse organisaties bij HLN LIVE.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre