Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent
Volledig scherm
Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent © BELGA

Parket doet huiszoeking bij Museum voor Schone Kunsten in Gent

Het parket heeft een huiszoeking uitgevoerd bij het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent. Dat heeft het kabinet van schepen van Cultuur Annelies Storms (sp.a) bevestigd. Ook in het kabinet van de schepen werd een huiszoeking verricht. Het onderzoek kadert in de 26 bruiklenen van Russische avant-gardekunst, die tot voor kort in het museum te zien waren. Het parket van Oost-Vlaanderen geeft voorlopig geen commentaar, een collectief van kunsthandelaars heeft een strafklacht ingediend.

3 reacties

 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  Amai dat is snel wat is hier zo dringend aan bedorven vlees en de publieke gezondheid moest 2 jaar wachten op actie ? !
 • marc Deglin

  4 jaar geleden
  en weer een spa schepen die verantwoordelijk is?
 • rik lagrou

  4 jaar geleden
  hoop voor die rus dat hij zijn werken onmiddellijk terug in zijn land anders is kwijt En bewijs maar dat echt is Duizenden werken hangen uit waarvan beweerd word x heeft dit geschilderd in jaar 1650 of was een van zijn leerlingen of die andere die met zijn hand samen handtekening moest zetten??,geniet van de schilderij of kunst als naar uw zin is maakt niet uit wie!!
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Vandenbroucke over versoepelde teststrategie: “Tijdelijke maatregel om capaciteit vrij te maken”

  Vandenbrou­c­ke over versoepel­de teststrate­gie: “Tijdelijke maatregel om capaciteit vrij te maken”

  Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) geeft toe dat wie een hoogrisicocontact had, zich best laat testen op dag vijf. Toch werd gisteren beslist om dat op dag één te doen, een beslissing waar snel veel kritiek op kwam van huisartsen. “Het is een tijdelijke maatregel om testcapaciteit vrij te maken voor wie ziek is", verdedigde Vandenbroucke de bekritiseerde maatregel in De Zevende Dag op één.