Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Parket bevestigt: "Benjamin Herman riep verschillende keren 'Allahu Akbar'", link met IS wordt onderzocht

Het federaal parket geeft deze voormiddag een persconferentie over de schietpartij in Luik. Daarbij kwamen vier mensen om het leven: twee agenten, een voorbijganger en de schutter zelf. Het parket bevestigde dat schutter Benjamin Herman verschillende keren 'Allahu Akbar' riep tijdens de schietpartij. Volgens het parket zijn er dan ook sterke aanwijzingen dat het gaat om een terroristische aanslag. Een eventuele link met IS wordt onderzocht, net als de kwestie of hij alleen handelde of niet.

79 reacties

 • Sadullah Tulumen

  4 jaar geleden
  Sorry Ronald, gij gelooft in wat gij wilt, wij geloven in wat wij willen. Met afschaf gooit ge benzine op vuur. Iedereen is vrij in zijn geloof, van mij part mag je zelfs apen aanbidden. Veel sterkte aan de familie van de slachtoffers.
 • Liliane Coeckx

  4 jaar geleden
  Best dat men dit uitgebreid onderzoekt. Was bekeert tot de islam blijkbaar was hij niet alleen. Hij heeft die godsdienst misbruikt om zich te wreken op de politie. Dat de rechters maar eens goed nadenken of is dat teveel gevraagd, hebben die geen geweten. Er zijn goeie en slechte mensen laten we de slechte verwijderen uit onze maatschappij ongeacht hun godsdienst of huidskleur.
 • Ronald Boudewijns

  4 jaar geleden
  alle “geloof” afschaffen” , kerken, moskees, en alles wat daarmee te maken heeft. Geen subsidies aan christenen, moslims en al dat soort “verdorven” religies..... “godsdienst" is zoals voetbal , “oorlog”, en zolang dat ze denken dat hun “god” het beste is zal da ni veranderen......
 • etienne vijverman

  4 jaar geleden
  heeft niets te maken daar mee is gewoon een crimineel puur sang !!!!! met een 5 sterren statuut !!!!!
 • johan lanoot

  4 jaar geleden
  @louiza aouam: kan een Belg zich niet bekeren tot de islam, soms? En moslims begaan volgens jou geen misdaden, ga eens in de gevangenissen kijken hoeveel moslims er zitten en wat ze misdaan hebben!
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.