Parkeerplaats met laadpaal voor elektrische wagens.
Volledig scherm
Parkeerplaats met laadpaal voor elektrische wagens. © Photo News

Parkeertijd beperken moet doorstroming elektrische auto's aan laadpalen verhogen

De beperking van de parkeertijd zal binnenkort ook gelden voor elektrische auto’s die worden opgeladen. De regering bereidt daarvoor een wijziging van het verkeersreglement voor. Het gevolg is dat een elektrisch voertuig dat aan het opladen is, niet meer zal worden beschouwd als een stilstaand voertuig. “Elektriciteit laden is niet hetzelfde als zakken laden”, antwoordde minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op een vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld).

36 reacties

 • Rik Nelles

  2 jaar geleden
  Al die commentaar hier. In 18honderd en zoveel waren er ook die de stoomtrein en de auto wilden tegenhouden. Die zijn er ook niet geraakt. Achterhoedegevechten.
 • Jan Van Rompaey

  2 jaar geleden
  Ze weten niet wat de gevolgen van die nieuwe hype zullen krijgen. De elektrisch wagens, fietsen en steps worden ons door de strot geduwd zonder enige visie in de toekomst. De voorstanders beantwoorden de vragen zelfs niet.
 • eric debanne

  2 jaar geleden
  Te gek voor woorden toch ...die electrische wagens meer nadelen dan voordelen ...!
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Dat zal nogal een circus worden je gaat er nog gek van worden,haal ik het haal ik het niet is de laadpaal vrij mens van een achteruitgang gesproken en toch doen ze voort.
 • Kris Delen

  2 jaar geleden
  Wat is er mis met groene hydrozine? Niks ... en iedereen zou het overal kunnen tanken als naft of diesel. Te simpel zeker? Of gebruiken we liever lithium dat met extra kinderhandjes wordt ontgonnen? Met cobalt is het al erg genoeg.