De kwestie zou heel moeilijk liggen bij de koninklijke familie, omdat het de laatste plek is waar ze privacy heeft.
Volledig scherm
De kwestie zou heel moeilijk liggen bij de koninklijke familie, omdat het de laatste plek is waar ze privacy heeft. © Baert Marc

Park van Laken kost belastingbetaler elk jaar miljoen euro, maar toch blijft het dicht

BinnenlandEen interne nota van de overheid onthult dat de Koninklijke Schenking het park van Laken kan openen voor het publiek. Toch blijft het gesloten, al betaalt de belastingbetaler elk jaar 1 miljoen euro voor het onderhoud van het park. Dat schrijft De Tijd. Samen met journalisten van VRT NWS, Apache en Knack heeft de krant het volledige patrimonium doorgelicht van de Koninklijke Schenking. 

22 reacties

 • Philippe VANDEN BROECK

  2 jaar geleden
  Het gaat uiteindelijk om potentieel nationaal erfgoed . Ooit wordt het hopelijk toegankelijk voor publiek gedurende bepaalde tijd van het jaar zoals de Koninklijke serres. Het zou goed zijn eens te vergelijken met de subsidies die politieke partijen krijgen uit het belastingsgeld. Hun patrimonium (sommige partijen beleggen in gewoon vastgoed) vormt in het geheel geen erfgoed.
 • Roger Geens

  2 jaar geleden
  Als heel het jaar door bezoeken mogelijk zijn ,dan is het ook mogelijk dat de belastingbetalers een veelvoud van die som moeten ophoesten voor de jaarlijkse schade te herstellen ,veroorzaakt door de bezoekers . Die vier partijen die de ontdekking hebben gedaan ,hoeveel subsidies krijgen die toegestoken van "ons" belastinggeld ?.
 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  "Verschillende insiders bevestigden off the record dat de koning de touwtjes strak in handen heeft: beslissingen worden steevast afgetoetst bij het Paleis. Een insider vat samen: "Natuurlijk gebruiken ze allerlei trucs om kosten af te wentelen op de belastingbetaler. Maar wie kan hen daarin tegenhouden?" De vraag is niet wie deze koninklijke roversbende kàn maar WIL stoppen!
 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  Onderhouden met belastinggeld = openstellen voor diegenen die ervoor betalen . Die familie spreekt steeds over solidariteit, verdraagzaamheid,
 • Dan Midden

  2 jaar geleden
  1 miljoen euro voor het onderhoud van 170 ha? Loonkost tuinman is max 50k/jaar. Reken 100 000 voor het materiaal en er zijn dus 18 mensen nodig voor 170ha? Ik rij mijn gazon van 0.2ha af op 1u tgv veel draaien en keren en kleine zitmaaier. in dit soort parken rij je met deftig materiaal met hooglosser die vlot 1ha/u afrijden. dus met 8 mensen rij je wekelijks alles af, resten er nog 10 voor snoeiwerk?