De Rafale-straaljager van de Franse vliegtuigbouwer Dassault in actie.
Volledig scherm
De Rafale-straaljager van de Franse vliegtuigbouwer Dassault in actie. © AFP

Parijs belooft België 20 miljard in ruil voor Franse straaljagers

Frankrijk biedt voor 20 miljard euro compensaties aan als België de Rafale-straaljager van de Franse vliegtuigbouwer Dassault koopt. Dat blijkt vandaag uit documenten van Dassault, die De Tijd kon inzien.

166 reacties

 • ka Van der Linden

  5 jaar geleden
  Het zàl de f35 zijn. Dat is al jaren geleden beslist. Trouwens wij hebben een historische schuld aan de usa.
 • Roger Deprez

  5 jaar geleden
  Waarom Frankrijk die hadden toch de procedure niet gevolgd en zichzelf daardoor uit gesloten en zie ze zijn er weer bij en hoe zou dat komen. De Euro-fighter (Europees) is prijs - kwaliteit en voordelen het beste maar dat hij het zal worden is niet zeker omdat in België alles met een compromis moet geregeld worden.
 • kamiel fremault

  5 jaar geleden
  Blijkbaar intimideert Parijs ons met de licentie van Dexia. Zij willen die licentie afschaffen en dan moet België die schuld opnemen in zijn begroting en stijgt onze schuld in één klap met 15%. Het is dus niets anders dan een vorm van chantage. Niet alleen zijn de Fransen verantwoordelijk voor een groot deel van die schulden, ze hebben ons al voor 60% aansprakelijk gesteld gezien Dexia een Belgische bank was, maar voornamelijk gerund door Fransen. Il faut le faire. (bron econoom Geert Noels)
 • Bert Buren

  5 jaar geleden
  In de Amerikaanse gevechtsvliegtuigen zit zoveel elektronica dat het regelmatig stuk zal zijn en voor garantie ben je liever dicht bij dan overzee!
 • Hugo Hechtermans

  5 jaar geleden
  Non, merci. Er is immers al lang beslist dat de dure Amerikanen hun bucht zullen leveren. Let maar op. Daar is voor de politiekers meer te likken... Snap je ?
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.