Els Clottemans
Volledig scherm
PREMIUM
Els Clottemans © rv

PARACHUTEMOORD. Hoe reageren buurtbewoners op gevangenisverlof en opleiding voor Els Clottemans? "Ze ziet er toch niet uit alsof ze zoiets kon doen?”

Els Clottemans (37), die veroordeeld werd tot dertig jaar voor de parachutemoord, zet een eerste stap richting vrijheid. Clottemans kreeg de toelating van de strafuitvoeringsrechtbank om overdag de Gentse gevangenis te verlaten om een opleiding te volgen. Daarnaast mag ze ook twee keer per maand een weekend op verlof. Dat bevestigt haar advocate Katrien Van Der Straeten. Hoe reageert de buurt op het feit dat Clottemans straks naast hen bij de bakker kan staan?

  1. 1,5 ton illegale dierlijke en plantaardige producten in beslag genomen tijdens grootscheepse actie op luchthaven Zaventem

    1,5 ton illegale dierlijke en plantaardi­ge producten in beslag genomen tijdens groot­scheep­se actie op luchthaven Zaventem

    In oktober vonden in de aankomsthal van de luchthaven van Brussel en via de luchtvrachtdienst Brucargo vier dagen lang controles plaats in het kader van de jaarlijkse internationale operatie ‘Thunder’, die gericht is op de bestrijding van illegale handel in dierlijke en plantaardige producten. De FOD Volksgezondheid, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Algemene Administratie der Douane en Accijnzen van de FOD Financiën werkten daarvoor samen met deskundigen van de Plantentuin Meise, de Zoo van Antwerpen en de Universiteit van Luik.