De verwondingen die het vierjarige meisje opliep. Vooral het gezichtje en de hals staan vol blauwe plekken.
Volledig scherm
De verwondingen die het vierjarige meisje opliep. Vooral het gezichtje en de hals staan vol blauwe plekken. © RV

Papa veroordeeld voor wurgpoging dochtertje (4), mama furieus: "Met die lichte straf kan ik niet leven"

avelgem/middelkerkeEen dertiger uit West-Vlaanderen heeft in september vorig jaar zijn eigen dochtertje van vier proberen te wurgen. Het meisje liep daardoor ernstige verwondingen op en is voor het leven getraumatiseerd. De man kreeg vandaag van de rechter in Kortrijk een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden en een boete van 600 euro. "Maar met die lichte straf kan ik niet leven", klinkt het bij mama Stefanie.

 1. Excentrieke kleermaker (32) gaat in kostuum Kilimanjaro beklimmen: “Toen ik 9 jaar was, kreeg ik van mijn opa mijn eerste blauwe blazer. Ik was zo fier als een gieter”
  PREMIUM

  Excentrie­ke kleermaker (32) gaat in kostuum Kilimanja­ro beklimmen: “Toen ik 9 jaar was, kreeg ik van mijn opa mijn eerste blauwe blazer. Ik was zo fier als een gieter”

  Wie wil weten of zot zijn zeer doet, kan het binnenkort aan Tommaso Bordoni (32) vragen. De Leuvense kleermaker gaat in september in een driedelig maatpak en kostuumschoenen de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, beklimmen. “Ik wil dat iedereen op die berg naar mij kijkt en denkt: what the f**k is die aan het doen?”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.