BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Paleis betreurt verbreking embargo kersttoespraak

Het koninklijk paleis betreurt dat de krant Het Nieuwsblad vandaag, voorafgaand aan de eigenlijke uitzending, al uitpakte met een artikel over de kersttoespraak van de koning. Algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch benadrukt dat de tekst niet op de redactie terecht kwam onder embargo, maar "via een gunstige wind".

 1. CD&V-Kamerlid pleit voor ‘pensioensplit’ om komaf te maken met pensioenkloof
  200

  CD&V-Kamerlid pleit voor ‘pensioen­split’ om komaf te maken met pensioen­kloof

  Vrouwen ontvangen in ons land gemiddeld 24,6 procent minder pensioen dan mannen, waardoor ze vaker getroffen worden door armoede en sociale uitsluiting na hun actieve loopbaan. CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri dient nu een resolutie in om komaf te maken met die ‘genderpensioenkloof’. Ze pleit onder meer voor een pensioensplit, waarbij de pensioenen van beide partners worden opgeteld om dan gelijk te verdelen over de twee.
 2. Verlinden wil strengere quarantaine voor reizigers uit hoogrisicogebieden bekijken: “Volledig inreisverbod enkel zin op Europees niveau”
  119

  Verlinden wil strengere quarantai­ne voor reizigers uit hoogrisico­ge­bie­den bekijken: “Volledig inreisver­bod enkel zin op Europees niveau”

  Twintig buitenlandse studenten uit India die in Aalst en Leuven een opleiding Verpleegkunde zouden volgen, blijken sinds hun aankomst begin vorige week in ons land besmet met de Indiase variant van het coronavirus. De studenten zitten nog altijd in quarantaine. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil een eventuele strengere quarantaine samen met de deelstaten bekijken. Een volledig inreisverbod heeft volgens de minister geen zin, als het niet op Europees niveau wordt geregeld.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen