ANP
Volledig scherm
© ANP

Pakje sigaretten wordt volgend jaar duurder: van 6,80 naar 7,50 euro

Om tabaksconsumptie te ontmoedigen plant de regering-De Croo een verhoging van de accijnzen op tabak in alle resterende jaren van de legislatuur. De overheid voorziet ook nog andere fiscale maatregelen, zo wil ze belastingverminderingen voor de kosten van kinderopvang optrekken. 

83 reacties

 • Luc Brouckaert

  1 jaar geleden
  Iemand moet toch het gesjoemel van de overheid betalen nietwaar. Spreek een beurtrol af met vrienden of familie om aankopen te doen in het buitenland. Koopt het groot in en verdeel onder elkaar. Het zal zeker lonen. je houd er nog een leuke uitstap aan over.
 • Danny De Graeve

  2 jaar geleden
  Ben S. Perfect en mooi uitgebracht.
 • Ben Stroo

  2 jaar geleden
  Ik rookte rustig en langzaam sinds die accijnsverhoging heb ik alleen maar stres en rook ik rap de ene achter de ander. Volgens mij zijn ze ook straffer. En op de werkvloer rook men niet, elke minuut telt voor de baas. Die foto's op pakjes zorgen ervoor dat ik alles haat en geen intresse meer toon in de vrouwlijk volk. Een sigaret word intresanter met al dat geld dat ze ervoor vragen. Ma bah al die inspanning trouwens je word te hard van te roken en minder intressant voor jeugdige vro relaties!!
 • Ben Stroo

  2 jaar geleden
  Een maand geleden kocht ik hetzelfde merk, maar die was straffer. Verslavender. Ik rookte leuk en plezant ervoor, vooral rustig. Sinds die recentere pakjes rook ik meer. Ze alsof ze daar vanalles in doen. Tegenwoordig liefst voor de accijnsverhoging zodat je blijft en meer rookt. Hoe kan men stoppen als ze het verslavender maken? Daar al eens aan gedacht? Zal de accijnsen ook verhogen op volume tabak? Ik weet niet zeker. Wel spijtig dat je niet mag roken op de werkvloer, das pas afzien. Uitbuit
 • Luc De Bruyn

  2 jaar geleden
  Dit zelfde pakje sigaretten kost in Polen ± 3.75 € !! Diesel ± 0.95 € / Lt, met een verdere lijst zou ik snel deze pagina vullen. BE-PL = 800 Km een weekje verlof is zo wel heel snel terugverdiend. De Belg is al jaren een melk-koe.
 1. Schoonmaakbedrijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkastdeur”
  zwevegem

  Schoonmaak­be­drijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkast­deur”

  Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1.000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg, maar werd pas recent failliet verklaard. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.”