Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photonews

Pakje geleverd in je living, ook al ben je niet thuis: bpost test bezorging via slim slot

Bpost heeft samen met onlinewinkel Zalando technologie uitgetest waardoor koeriers pakjes in huis kunnen afleveren, ook al is de bewoner niet thuis. Via een app en een slim slot kan de klant de deur openen vanop afstand. Een algemene invoering van de dienst is echter niet voor meteen, benadrukt bpost.

16 reacties

 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Eerst een feilloze en betaalbare service voor je komt met manieren om inbrekers en dieven het nóg gemakkelijker te maken! Nog nooit een pakje ontvangen terwijl ik wel thuis ben!
 • Patrick Bockstael

  3 jaar geleden
  bpost kan beter eerst leren pakjes effectief te bezorgen. In plaats van de lamzak uit te hangen en gewoon een briefje in de bus te steken, terwijl je wél thuis bent. Of een briefje in de bus te steken en het pakje in hun systeem toch als afgeleverd te zetten... Ik ben tegenwoordig blij als een kind als mijn pakjes NIET door de post zullen worden geleverd
 • Herwig Laenen

  3 jaar geleden
  Het zou simpeler en goedkoper zijn als er overal afhaalpunten met heel flexibele uren kwamen, waar de koeriers hun pakjes konden achterlaten als ze voor een gesloten deur stonden. Niet in het postkantoor, want je moet al bijna een dag congé pakken om dat open te vinden.
 • MIEKE BLAUWENS

  3 jaar geleden
  En wat als dit systeem gehackt wordt?
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  Ik zie de mensen van B-post met hun strakke uurroosters nog niet in de appartementsblokken naar de verdiepingen gaan om een pakje weg te leggen, daar komt geheid boel van.
 1. SOS pakketje: helemaal klaar voor Black Friday, alle rechten en plichten over online pakjes bestellen
  PREMIUM

  SOS pakketje: helemaal klaar voor Black Friday, alle rechten en plichten over online pakjes bestellen

  Bpost en andere koerierdiensten draaien deze week overuren, want Black Friday met zijn grote kortingen komt eraan. Mag een koerier mijn pakje bij de buurman afgeven? Wat als hij het aan mijn voordeur achterlaat en de hond van de buren graait het mee? En wie betaalt de verzendkosten als het geleverde artikel kapot is? We zochten samen met bpost en Test-Aankoop naar de antwoorden op alle vragen over deze grote pakjesweek.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.