Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) bezegelen het regeerakkoord met een elleboogje. Want een handdruk is niet coronaproof, al zou je zweren dat de twee elkaar na zo'n onderhandelings-marathon als nauwe contacten mogen beschouwen.
Volledig scherm
Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) bezegelen het regeerakkoord met een elleboogje. Want een handdruk is niet coronaproof, al zou je zweren dat de twee elkaar na zo'n onderhandelings-marathon als nauwe contacten mogen beschouwen. © Photo News

Paars is terug: rood en blauw domineren in De Croo I

Eindelijk: 494 dagen na de verkiezingen legt de regering-De Croo vandaag de eed af. Een centrumproject met vier kleuren, dat toch vooral herinneringen oproept aan paars. Met opnieuw een jonge liberale premier in de hoofdrol, en met socialisten die al hun droomdepartementen binnenhalen én met het meeste geld gaan lopen.

 1. Vandenbroucke zwaar aangedaan na bezoek aan Luiks ziekenhuis. “Mogelijk moeten maatregelen 8 weken duren”

  Vandenbrou­c­ke zwaar aangedaan na bezoek aan Luiks ziekenhuis. “Mogelijk moeten maatrege­len 8 weken duren”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft woensdag het ziekenhuis van Luik bezocht. Hij zag er bijzonder droevige taferelen en personeel dat zich uit de naad werkt voor alle coronapatiënten die er worden verzorgd. De minister was aangedaan na het bezoek. Hij roept iedereen op om extra voorzichtig te zijn. In Terzake gaf Vandenbroucke vanavond ook aan dat de maatregelen mogelijk acht weken zullen duren - dat is tot net voor kerst - en kondigde hij aan dat er fors wordt geïnvesteerd in geestelijke gezondheidszorg.
 2. Dagelijks aantal besmettingen stijgt ondanks gewijzigd testbeleid: “Werkelijk aantal zal ongeveer 10 procent hoger liggen”

  Dagelijks aantal besmettin­gen stijgt ondanks gewijzigd testbeleid: “Werkelijk aantal zal ongeveer 10 procent hoger liggen”

  De coronacijfers blijven stijgen in ons land. Zo werden er vandaag twee records gebroken: het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag is hoger dan ooit, en nooit eerder lagen er zoveel coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Bovendien blijft het dagelijks aantal nieuwe besmettingen stijgen, zelfs al worden er minder tests uitgevoerd. “In werkelijkheid zullen er dagelijks ongeveer 10 procent nieuwe besmettingen bijgeteld moeten worden”, voorspelt biostatisticus Geert Molenberghs.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is