Koning Filip stelde gisteren Egbert Lachaert (Open Vld) aan als koninklijk opdrachthouder.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Filip stelde gisteren Egbert Lachaert (Open Vld) aan als koninklijk opdrachthouder. © Photo News

Paars-geel of Vivaldi? “Egbert Lachaert (Open Vld) heeft al gekozen”

Na het ontslag van preformateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) is Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert aan zet. Hij staat nu voor de keuze tussen paars-geel en Vivaldi. Maar de keuze is al gemaakt, bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie: Open Vld kiest voor de groenen.

273 reacties

 • Eric Leysen

  3 jaar geleden
  Een lachertje, open VLD heeft zijn doodvonnis getekend als Vivaldi er komt. Hopelijk houdt Cd &V het been stijf. Ook tijd dat NV-a met het Vlaams belang gaat praten over een samenwerking. Weg met de oneven stemmen waar Waalse stemmen meer waard zijn dan Vlaamse. Weg met miljardentransfers. Voor een strengere justitie en migratiebeleid. En vooral ook een pensioenstelsel dat gebaseerd is op gewerkte jaren.
 • Luc Smekens

  3 jaar geleden
  Veel succes Mr Lachaert en Mr Bouchez,hopelijk krijgen jullie van het zelfde laken een broek en doen CDNV ;SP ;SPA en de NVA niet mee
 • Norbert Bauwens

  3 jaar geleden
  Het word hoog tijd dat NV-A en VB hun standpunten naast elkaar leggen, zien in welke ze overeenkomen en op basis daarvan een nieuwe Vlaamse Partij stichten.
 • Pierre De Bie

  3 jaar geleden
  Opstappen van dat koningshuis zou een mooie opkuis zijn.Zij zijn hier verantwoordelijk voor.€€€€, hoe meer hoe liever.
 • Andté Herbots

  3 jaar geleden
  Als Lachaert gekozen heeft voor paars-groen dan moet open VLD uit de Vlaamse regering als straf.
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Volgens ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan zal homoseksualiteit binnen de islam een probleem blijven: “Best dat je zoiets voor jezelf houdt”

  Volgens ‘Big Bro­ther’-deelnemer Ali Burhan zal homoseksua­li­teit binnen de islam een probleem blijven: “Best dat je zoiets voor jezelf houdt”

  ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan deed gisterenavond in de talkshow ‘De tafel van vier’ opvallende uitspraken. Hij reageerde op het afgelaste Queer Iftar in De Roma in Antwerpen. Het was daar de bedoeling om een veilige ruimte te creëren voor moslims uit de LGBTQIA+-community om een iftar te vieren, de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand mogen nuttigen na zonsondergang. Om veiligheidsredenen werd het evenement geannuleerd, het zou voor sommige moslims ingaan tegen hun geloof. Ali Burhan vertelt: “Mensen binnen mijn vriendengroep zouden dat nooit aanvaarden. Dat gaat een probleem blijven.”