Koning Filip stelde gisteren Egbert Lachaert (Open Vld) aan als koninklijk opdrachthouder.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Filip stelde gisteren Egbert Lachaert (Open Vld) aan als koninklijk opdrachthouder. © Photo News

Paars-geel of Vivaldi? “Egbert Lachaert (Open Vld) heeft al gekozen”

Na het ontslag van preformateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) is Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert aan zet. Hij staat nu voor de keuze tussen paars-geel en Vivaldi. Maar de keuze is al gemaakt, bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie: Open Vld kiest voor de groenen.

273 reacties

 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  Een lachertje, open VLD heeft zijn doodvonnis getekend als Vivaldi er komt. Hopelijk houdt Cd &V het been stijf. Ook tijd dat NV-a met het Vlaams belang gaat praten over een samenwerking. Weg met de oneven stemmen waar Waalse stemmen meer waard zijn dan Vlaamse. Weg met miljardentransfers. Voor een strengere justitie en migratiebeleid. En vooral ook een pensioenstelsel dat gebaseerd is op gewerkte jaren.
 • Luc Smekens

  1 jaar geleden
  Veel succes Mr Lachaert en Mr Bouchez,hopelijk krijgen jullie van het zelfde laken een broek en doen CDNV ;SP ;SPA en de NVA niet mee
 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Het word hoog tijd dat NV-A en VB hun standpunten naast elkaar leggen, zien in welke ze overeenkomen en op basis daarvan een nieuwe Vlaamse Partij stichten.
 • Pierre De Bie

  1 jaar geleden
  Opstappen van dat koningshuis zou een mooie opkuis zijn.Zij zijn hier verantwoordelijk voor.€€€€, hoe meer hoe liever.
 • Andté Herbots

  1 jaar geleden
  Als Lachaert gekozen heeft voor paars-groen dan moet open VLD uit de Vlaamse regering als straf.
 1. Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijnlijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”
  Play

  Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijn­lijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”

  De vijfde coronagolf rolt volop over het land en de piek is nog niet in zicht. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum. Meer nog, de epidemie lijkt voorlopig zelfs nog verder te versnellen. “Maandag tekenden we een record op van bijna 62.000 besmettingen. Dinsdag en woensdag zullen we waarschijnlijk ook meer dan 60.000 besmettingen per dag registreren”, klonk het.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Onze opinie. Na 1 jaar, 2 maanden en 24 dagen is het tijd voor de deadline-coalitie
  PREMIUM

  Onze opinie. Na 1 jaar, 2 maanden en 24 dagen is het tijd voor de dead­line-coalitie

  Eén jaar, twee maanden en vierentwintig dagen. Zolang zijn we ondertussen sinds de verkiezingen. Met Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zijn we nu toe aan de negentiende initiatiefnemer, informateur, preformateur of koninklijk opdrachthouder die het veld wordt ingestuurd. Je kan hem alleen maar alle succes wensen. Maar zo’n 650.000 minuten na de verkiezingen -reken maar na, zo belachelijk lang is het echt- vraagt een mens zich af wat je ondertussen nog niet zou “geïnformeerd” kunnen hebben. Op het einde van de maand wordt Lachaert verwacht voor een “eerste verslag”. Heel erg dwingend klinkt dat allemaal niet. Terwijl het misschien wel net dat is waar onderhandelaars aan lijden: tevéél tijd.