Een cacaoboer in Madagaskar.
Volledig scherm
Een cacaoboer in Madagaskar. © afp

Oxfam vraagt eindelijk actie voor leefbaar inkomen voor cacaoboeren

De retail- en de chocoladesector in België moeten de cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana tegen 2030 een leefbaar inkomen garanderen. Een delegatie van Oxfam-Wereldwinkels overhandigde vrijdag bijna 25.000 handtekeningen van ongeruste consumenten met die eis aan vertegenwoordigers van de sectororganisaties Comeos en Choprabisco en de Belgische overheid. De beloftes die begin december vorig jaar gemaakt werden met het partnerschap Beyond Chocolate, moeten nu ook in daden worden omgezet, luidt het.

1 reactie

 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Goed initiatief, en verfrissend vrij van ouderwetse links-rechts ideologie.
 1. Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”
  43

  Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”

  ‘Zorg dat dit de laatste pandemie is.’ Dat is de titel van een rapport dat een panel van experten opstelde in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en waarin een vernietigende evaluatie gemaakt wordt van de manier waarop de coronapandemie wereldwijd werd aangepakt. Het panel geeft ook een reeks aanbevelingen om een nieuwe pandemie te voorkomen. En dat is wel degelijk mogelijk, volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) “Met wat er aanbevolen wordt, moet het in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”, zei hij in Terzake op Canvas.
 2. LIVE. Nieuw advies: gevaccineerde Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragen

  LIVE. Nieuw advies: gevacci­neer­de Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragen

  Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas