Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

OVERZICHT. Zo zal de coronabarometer werken en dit zijn de nieuwe maatregelen vanaf 28 januari

Er komt een coronabarometer. Dat hebben de leden van het Overlegcomité vrijdag beslist. Vanaf volgende week vrijdag 28 januari starten we in ‘code rood’, de hoogste alarmfase. Hier een overzicht van de set van coronamaatregelen die dan zal gelden.

74 reacties

 • Eddy Roofthooft

  4 maanden geleden
  Voor geld danst de beer .Ook voor de uitvinders van de barometer.
 • Eric Hullebus

  4 maanden geleden
  Wat geeft alles nog zin dat is toch volgens mij iets dat nooit meer goed komt veel succes gewenst met al die zéévers vaccin of geen vaccin ik heb mij toch al 3x laten vaccineren en nu krijg ik de 4e pfffff spuit maar verder het KOMT toch nooit meer goed beste mensen van eric en geloof mij ´ ik heb al 3x gevochten tegen nierkanker lymferkanker en prostaatkanker dus na 10 jaar vechten tegen kanker neem ik nu de vaccins erbij geloof in de almachtige heer Jezus Christus en God en we zien wel amen xx
 • Louis Bellings

  4 maanden geleden
  Rood…oranje…geel…en wanneer groen?Bij geel aan een kruispunt …iedereen eigen goesting…dus weg met dat geel.
 • christian peeters

  4 maanden geleden
  Ik ben kleurenblind.
 • Wesley Kenis

  4 maanden geleden
  Ik voorspel in code geel een golf van ongevaccineerden in het ziekenhuis: in elkaar geslagen door gevaccineerden die ons "de waarheid komen zeggen", liefst na een paar "verantwoordelijke" pintjes..en liefst "soldair" want 1 tegen 1, durven jullie toch niet
 1. Marc Van Ranst ziet “waanzinnige besmettingscijfers”, maar ook dat “we naar een top aan het toewerken zijn”
  Play

  Marc Van Ranst ziet “waanzinni­ge besmet­tings­cij­fers”, maar ook dat “we naar een top aan het toewerken zijn”

  “Andere landen die ons zijn voorafgegaan, hadden ook dergelijke cijfers en hebben daarna dan wel een piek bereikt”, zegt viroloog Marc Van Ranst aan HLN LIVE over wat hij “waanzinnige besmettingscijfers” noemt in ons land. Ook wij zijn nu, volgens de professor, “naar een top aan het toewerken”. Tot die piek bereikt is, kan er nog niet drastisch worden versoepeld, maar daarna zeker wél, stelt hij.
 2. Topviroloog Steven Van Gucht: “Nu is het nog te vroeg, maar over een paar weken kunnen we coronamaatregelen wél geleidelijk loslaten”
  PREMIUM

  Topviro­loog Steven Van Gucht: “Nu is het nog te vroeg, maar over een paar weken kunnen we coronamaat­re­ge­len wél geleide­lijk loslaten”

  Geen idee of de spreuk ‘geduld is een schone deugd’ op de schoorsteenmantel in de woonkamer van Steven Van Gucht hangt, maar de topviroloog pleit er net voor het Overlegcomité voor om de coronamaatregelen niet te vroeg los te laten. “De besmettingscijfers gaan nog steeds omhoog, maar over een paar weken kunnen we wél veilig versoepelen.”
 3. N-VA biedt wisselmeerderheid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen
  37

  N-VA biedt wisselmeer­der­heid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen

  Premier Alexander De Croo benadrukt het belang van vandaag deel uit te maken van de Navo, en dat betekent ook dat elk land zijn deel doet. Zo verdedigde hij in de Kamer zijn pleidooi om het budget voor Defensie tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het BBP, nadat coalitiepartners Groen en Ecolo zich daartegen hadden verzet. Oppositiepartij N-VA biedt een wisselmeerderheid aan om die budgetstijging te steunen.